Cookie- og Privatlivspolitik

007: Goldfinger (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Goldfinger
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen “Goldfinger” satte barren højt for resten af serien med sit overflødighedshorn af ikoniske scener, replikker, gadgets, damer og glimt i øjet.

Nyd Sean Connerys sikre præstation som James Bond, der møder en af sine mest mindeværdige modstandere i skikkelse af Gert Fröbe som Goldfinger (”Do you expect me to talk?” ”No, Mister Bond, I expect you to die!”). Harold Sakata gik også over i filmhistorien som skurkens stumme butler, Oddjob med den dødbringende bowlerhat.

Hvem husker ikke også Shirley Eaton dyppet i guld, Honor Blackman som piloten med det utrolige navn Pussy Galore, Shirley Basseys smældende temasang og ikke mindst Bonds nye sportsvogn, en Aston Martin DB5 proppet med ekstraudstyr? 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.6
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Jeg elsker alle Bond filmene men denne overgår dem alle. Den er virkelig god.

Lars Michael

En af de bedste James Bond i rækken.

laurits

Det er ikke den bedste Bond, men den er helt klart i top 5. Skurkene, kvinderne, actionscenerne, bilerne og Sean Connerys præstation er nogle af de mange ting, der er med til at gøre Goldfinger til et mesterværk.

Wayne

No Mr. Bond - I expect you to die.

Men klassiske citater som Felix, sig hej til Dink - Dink sig farvel til Felix, holder stadigvæk. Det var også i denne film at "våbenkapløbet" for alvor startede - med en DB5 udstyret med maskingeværer, katapultsæde og meget mere.

Goldfinger er dog en lidt for karrikeret skurk, han snyder i alt for at vinde; kortspil og golf - intet er for nedrigt for ham.

Den hører bestemt til blandt de bedste Bondfilm. Desværre har tiden også været lidt ubamhjertig mod den.

CINEMANDRUP

Et yderst veltilrettelagt tema omkring Guld centrerer omkring vores tredje James Bond film, som mange betegner som værende en af de bedste i rækken. Filmen rummer på mange måder en masse herligheder som uforglemmelige ikoniske øjeblikke, som enhver fan elsker og husker nærmest minutiøst. Goldfinger er en klassisk Bond film og her er hvorfor:

Først og fremmest har Terence Young forladt instruktør sædet og givet plads til Guy Hamilton. Ikke at de foregående film har været dårlige, men en instruktør tager gerne det der virker i sin foregående film og propper det ind i den næste også, hvorfor jeg er glad for, at der kom nogle friske øjne for at give alternative og nye vinkler på så sej en franchise.

Historien figurerer omkring vores helt, som skal stoppe endnu en klassisk og hermed ikonisk skurk, som man aldrig glemmer. Historien er dejlig simpel at følge med i og du nyder karaktererne fra start til slut. Plottet er skønt for det har at gøre med skurkens egen besættelse: GULD. At det så lige bliver over-the-top til sidst kan jeg leve med, for filmen rummer dejlige øjeblikke.

Hvis der er en ting som skal være på plads i en Bond film, så er det en skurk, som har et særpræg – altså noget der gør ham/hende unik. Det har vi helt bestemt her. Auric Goldfinger er ikke en fysisk overlegen skurk i forhold til Bond, men mere hjerne end muskler. Hans besættelse af guld gør denne film og ikke mindst ham til filmens kendetegn. Muskler skal der også til, så han introducerer os for en klassisk håndlanger i form af Oddjob med sin bevidstløs udøvende/halskløvende hat og utrolig stærke overkrop proppet ind i en ret så kompakt og lille mand. Disse to er uforglemmelige skurke og leverer deres roller overbevisende så du husker dem.

Filmens ”GYLDNE” – haha☺ - øjeblikke er der rigelige af. Hvem husker ikke scenen med den gyldne kvinde på sengen, og generelt de smukke bond babes, Goldfingers replik, hvor han har bundet Bond fast og skal til at skære kronjuvelerne af ham med en laser og Bond siger: ”Do you Expect me to talk” og Goldfinger svarer: ”No Mr. Bond I expect you to die” – legendarisk leveret. Derudover Oddjobs halskløvende hat som flyver igennem luften og ikke mindst introduktionen er en udødelig klassiker af en Bond bil – den første af sin slags. Kors hvor er det bare den ultimative lækre Bond øse der pryder vores syn, når Aston Martin DB5 ruller ind over skærmen og gør at størstedelen af herre publikummet efterlades savlende.

Bond er i sit es nok engang og når jeg siger Bond mener jeg Sean Connery. Han leverer endnu engang en overbevisende præstation med sin karisma, agent attitude, flirte teknik, og one liners sammen med efterhånden bedre og bedre action elementer. Han er stilfuld i al sin gøren og når han siger Bond…… James Bond, så føler du virkelig, at han ejer den rolle.

En Bond film kræver at der er en klassisk Bond sang og hvilken ære er det ikke at kunne levere den. Sangen Goldfinger er ganske særlig og man glemmer den aldrig og passer simpelthen perfekt til filmens stemning.

Der skal ikke herske nogen tvivl. Jeg absolut elsker denne film for den er en ikonisk Bond guldbar er en sjælden slags guld, som har en speciel værdi, når du har set den. For sin tid ramte denne Bond film plet på alle leder og kanter og giver gang på gang gyldne øjeblikke. Goldfinger er og bliver blandt de bedste Bond film med sin ikoniske og temabaserede stil.

Simon

'Goldfinger' er helt klart den bedste James Bond film. Ingen tvivl for mig. Action, skurke, damer, biler og plottet er i top! Noget der fik mig til at elske denne film var helt klart skurkene. Auric Goldfinger og Odd Job. Klasse skurke!

Nikolaj

Der er så mange fantastiske momenter i den her film, som for en til at sige HOLD DA OP, er den virkelig fra 1964. Scenerne hvor Bond kører op i jergeneefter Goldfinger er fede, især der hvor bilen for lov til at vise sit hver. Oddjob og selvfølgelig selveste Mr. Goldfinger skal også lige nævnes, de er alle tiders skurke.

Bond

Det er ikke dårlig og der er mange scener som vil blive
husket. Det er også det første med med Bond bil
Aston Martin DB5 .

Michael

Det er sandt, at "Goldfinger" har et betydeligt antal af mindeværdige ikoniske øjeblikke: refleksionen af et bagangreb i et øje, Oddjobs hat, den guldpenetrerende laserstråle samt liget af den gyldne kvinde. De øjeblikke vil jeg have svært ved at glemme - men også kun de øjeblikke, for resten af filmen er desværre noget middelmådig for mig.

Der var adskillige øjeblikke i første halvdel, der skulle involvere mig i fortællingen, men endte med at fejle. Det bliver ret hurtigt tydeligt, at åbningssekvensen intet har med resten af filmen at gøre, som om man ikke har været ude på andet end en meget overfladisk opmærksomhed, så snart DVD'en er blevet betalt for. Var det virkelig så svært at lave en samlet fortælling, som vi kan fordybe os i fra starten af? Goldfinger får heller ikke særligt meget build-up. Han introduceres for Bond ved, at Felix Leitner peger på en eller anden tilfældig overvægtig rig fyr og siger, at den fyr er skurken. Dette skal jeg acceptere, selvom det værste jeg ser Godlfinger gøre i lang tid er at snyde i kortspil og golf samt få dræbt en kvinde, der fik omtrent lige så meget skærmtid, som hende Bond flirtede med i den pointeløse åbningssekvens - og Goldfingers offer skal tilmed fungere som en art motivation for Bond - endnu et fejlslagent forsøg på at gøre mig bekymret.

Goldfinger som skurk kommer mere op på dupperne i anden halvdel af filmen. Især i scenen, hvor den tidligere nævnte laser truer med at tage en beskidt og svedende Bonds mest dyrebare ejendel - hans manddom. Vores helt er i en situation, hvor han er komplet magtesløs over for Goldfinger, hvilket især er fremtrædende i Gert Frübes udstrålende selvtillid. Bond slipper selvfølgelig ud af situationen med nød og næppe, men Goldfinger opfører sig ikke ligefrem, som om han har tabt eller er blevet truet for alvor. Den underspillede arrogance han har kørende resten af filmen er ganske underholdende, og Sean Connerys charme, coolness og tilsvarende kølige arrogance passer godt i samspillet med titelfiguren. Udover det så går anden halvdel af filmen, som man kunne forvente. Af actionscenerne mindes jeg ikke nogen med undtagelse af to bilscener med Aston Martin DB5. Skurken viser sig at være ret god, men det ændrer ikke, at jeg stadigvæk keder mig. Jeg ved, at jeg helst skal tage den handling der blev præsenteret for mig alvorligt, men finder dette umuligt.

S. Rico

Filmen indeholder tonsvis af kendte scener og replikker. Mest kendt er nok scenen, hvor 007 er på vej til at blive skåret over af en laserstråle. 007 spørger, om Goldfinger forventer han skal tale. Og svaret er meget logisk: "No, Mr. Bond, I expect you to die".

Vi får også serveret den første rigtige Bond bil i form af en Aston Martin med en række særlige egenskaber. Og skurken Goldfinger har selvfølgelig en dødsensfarlig håndlanger, Oddjob, med hans ubehagelige skarpe hat.

Alle disse ting gør filmen særdeles seværdig. At den så til sidst går over gevind og bliver lige lovlig fantastisk og utroværdig, det kan godt tilgives.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.