Cookie- og Privatlivspolitik

Ashley Tisdale

Født: 
2. juli 1985
Fødested: 
West Deal, New Jersey, USA

Allerede i en alder af tre år blev Ashley Tisdale opdaget i et indkøbscenter i New Jersey af sin manager, Bill Perlman. Han sendte hende til endeløse auditions, og det betød, at hun som barn medvirkede i over 100 tv-reklamer.

Skuespillerkarrieren begyndte for alvor med optrædener på teater, hvor hun spillede med i stykker som 'Gypsy: A Musical Fable' og 'The Sound of Music'. Som 7-årig blev hun udvalgt til rollen som Cosette i musicalen 'Les Misérables', som hun turnerede med i to år.

I et forsøg på at udbrede Tisdales karriere flyttede familien til Los Angeles, og det var der, hun landede rollen som Sharpay Evans i Disney Channels 'High School Musical', hvor hun spillede overfor bl.a. Zac Efron og Vanessa Hudgens.

Udover 'High School Musical' har Tisdale også medvirket i andre Disney Channel-serier. Hun var en fast del af castet på 'Zack og Codys søde Hotelliv', hvor hun spillede den kvikke og intelligente blondine, Maddie, og har også gæsteoptrådt i bl.a. 'Hannah Montana'.

Selvom Tisdale nu også medvirker i serier og film som 'Sons of Anarchy' er Disney ikke lagt på hylden. Hun lægger nemlig stemme til Candace Flynn, Phineas og Ferbs rødhårede storesøster, i 'Phineas og Ferb', og har også lagt stemme til Camille Leon fra 'Kim Possible', 'Grædrødderne', 'Family Guy' og Sabrina i 'Sabrina: Secrets of a Teenage Witch'.

I 2017 er hun aktuel i animationsfilmen 'Charming', hvor hun lægger stemme til Askepot.