Trine Dyrholm har lavet en tysk zombiefilm - men har aldrig selv set den

Interview med den biografaktuelle stjerne
Psykosia
(© Psykosia / Beo Starling)

Trine Dyrholm har prøvet at spille lidt af hvert i karrieren. Hun har endda spillet zombie. Det skete i 2018, da hun medvirkede i den tyske zombiefilm ’Endzeit’.

Den danske stjerne fortalte til os om sin tyske zombie-oplevelse, da hun var studiet for at snakke om sin nye biograffilm Birthday Girl, hvor hun spiller moren Nanna, der tager sin datter med på et krydstogt for at fejre 18-års fødselsdag. Men det hele tager en uventet og yderst ubehagelig drejning.

Den nye film gav os anledning til at få Trine Dyrholm med i vores podcast, hvor vi dykkede ned i hendes omfangsrige karriere, og altså også kom forbi den udenlandske karriere.

I ’Endzeit’ spiller danskeren karakteren ”Gärtnerin”, som har et helt vildt look. Se et billede herunder og en trailer nederst i artiklen. Og læs Trines historie om zombiefilmen her i artiklen.

Lyt til podcasten med Trine Dyrholm herunder eller i din foretrukne podcast-app (søg blot på ”kino.dk filmpodcast”)

Trine Dyrholm i 'Endzeit'
(© 'Endzeit' / Grown Up Films)

'Endzeit' udspiller sig to år efter, at en zombie-virus har inficeret alle, udover to tyske kvinder. Vivi og Eva flygter fra fællesskabet Weimer for at finde et andet sikkertsted i Jena.

-Jeg spiller en zombie, som hedder ”Die Gärtnerin”. Hun har et halvt ansigt af en have, der vokser simpelthen nærmest træer og planter ud af mit ansigt. Det er ret vildt, siger skuespiller selv om sit look.

- Det var egentlig bare nogen få dage, og jeg sagde egentlig mest af alt ja til det, fordi jeg ville prøve det der med at sidde i make-up’en og det kæmpe udstyrsstykke [i hovedet, red.], forklarer Trine Dyrholm.

I podcasten fortæller den danske stjerne om den klaustrofobiske oplevelse med at lave en afstøbning af sit eget ansigt, men det var ikke den eneste udfordring, som hun løb ind i processen med ’Endzeit’:

- Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg faktisk ikke har set den færdige film. Der skete så det, som nogle gange sker, at når man filmer på tysk, så dubber de dig over, og jeg skulle egentlig have dubbet selv. Det kunne jeg så ikke, fordi jeg var på optagelse på ’Dronningen’. 

- Det her var virkelig sådan en arthouse og totalt low budget film, så af en eller anden mærkelig grund kunne de ikke lave det online. Det gør man altid. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor, ellers fik de ligesom bare sagt til mig, at de ville have en anden. Det tror jeg nu ikke, for de var ret glade for min accent, men jeg blev dubbet, og jeg blev simpelthen så mopset over det. Det var lidt svært for mig, så derfor kunne jeg ikke rigtig tåle at se filmen.

- Jeg fik det sådan lidt øv, for jeg har sagt til mine tyske agenter, at jeg ikke gider lave noget, hvis jeg bliver dubbet. Enten tager de min accent, eller også laver jeg det ikke. Jeg gider simpelthen ikke, fordi det er røv sygt, synes jeg. Men hvis alle bliver dubbet, er det jo noget andet.

Hør mange flere af Trine Dyrholms anedokter fra karrieren i vores podcast.

'Birthday Girl' kan ses i biografen nu. Køb dine billetter her på kino.dk.

LÆS OGSÅ: Instruktør om ny dansk film: "Det er noget af det mest grusomme, jeg er kommet i kontakt med"

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm er ikke bange for at spille dårligt - og hun råber det gerne højt