Nikolaj Lie Kaas var tæt på at stoppe som skuespiller: Men så fik han én særlig rolle

Danskeren om sit udenlandske eventyr
Journal 64
(© Henrik Ohsten - Zentropa Productions / Journal 64)

Siden sin skuespildebut som 17-årig i Drengene fra Sankt Pertri i 1991 har Nikolaj Lie Kaas de følgende over 30 år taget Danmark med storm og cementeret sig som en af landets mest populære skuespillere.

Da han i 2023 var aktuel bag kameraet på TV2-serien Agent, der både er skrevet og instrueret af Lie Kaas selv, var han med i vores podcast, hvor vi rundede hele karrieren.

Her kom vi bl.a. ind på stjernens udenlandske karriere - og nu, hvor det er blevet afsløret, at Lie Kaas skal være en del af Guillermo del Toros næste film, genbesøger vi interviewet herunder.

Nikolaj Lie Kaas kunne bl.a. fortælle, at han var til casting på Game of Thrones, men var overbevist om, at serien ikke ville blive til noget særligt - og derfor takkede nej.

Lyt til podcasten med Nikolaj Lie Kaas herunder - eller i din foretrukne podcast-app, søg blot på 'kino.dk filmpodcast':

Den danske stjerne fortæller samtidig om en periode i sin karriere, hvor han var i tvivl om han overhovedet havde lyst til at fortsætte med at være skuespiller:

- På det tidspunkt havde jeg lige lavet 'Dirch', og jeg var lidt træt af at være skuespiller. Jeg overvejede faktisk at stoppe. Jeg havde det sådan lidt, hvor man tænkte, nu kan jeg simpelthen ikke se, hvad jeg nu skulle tjekke af af bokse.

På det her tidspunkt i karrieren havde Lie Kaas prøvet stort set alt i Danmark, men kiggede man udenfor hjemlandets grænser, havde han kun haft nogle få roller i udenlandske produktioner - herunder nok mest nævneværdigt Dan Brown-filmatiseringen Engle og Dæmoner fra 2009. 

LÆS OGSÅ: Nikolaj Lie Kaas' 10 bedste roller

Derfor var der stadig et stort marked at tage fat i internationalt. Lie Kaas fortæller bl.a.:

- Hvis det skulle være noget, så skulle jeg begynde at lave noget i udlandet. Og så fik man bare sådan et mindset af: "Nu skal det være!". Ikke desperat, men tæt på at være desperat, hvor man siger: "Nu skal der ske noget nyt i mit liv". Hvad det så end er - om jeg bliver klejnsmed, eller hvad der skal ske.

- Så lavede jeg en casting til en amerikansk J.J. Abrams-produceret film, og den fik jeg ikke. Og der kan jeg huske, at jeg sagde: "Det skal sateme være en gammel løgn", og jeg skulle alligevel til L.A. i den forbindelse, så jeg tog til L.A. og tvang dem til at lave en casting til mig, når jeg ankom. Lie Kaas uddyber:

- Og min manager fik det igennem, og jeg lavede igen en casting. Jeg tror, de havde sat en eller anden erhvervspraktikant til at lave castingen med mig, men jeg lavede en casting til, og så fik jeg rollen.

Efterfølgende kunne Nikolaj Lie Kaas afsløre, at det var filmen The Cloverfield Paradox fra 2018, der var tale om. Det med instruktøren bag bl.a. både Star Wars- og Star Trek-film, nemlig J.J. Abrams, som producer.

Der var dog det problem, at ud af det blå blev der pludselig også hevet i Lie Kaas andetsteds fra.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen afslører sin overraskende drømmerolle i Hollywood

- Bagefter fik jeg samtidig 'Britannia' out of nowhere. Så det var bare sjovt at se det mindset, når man ikke blev desperat, men man fik en vilje bag, at nu ville man have det her til at lykkes, så begyndte tingene at åbne op. Lie Kaas slutter: 

- Og så var jeg nødt til at vælge mellem den der film og 'Britannia', og så valgte jeg 'Britannia'.

Nikolaj Lie Kaas spillede rollen som Divis i den britiske HBO-serie Britannia i tre sæsoner fra 2017 til 2021.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Nikolaj Lie Kaas er med i ny Hollywood-film af mesterinstruktør

Anbefalet til dig