Meryl Streep styrer et nyt slags Hunger Games

Første trailer til 'The Giver'
Billede
(© StudioCanal)

Den første trailer til filmatiseringen af Lois Lowrys ungdomsbog 'The Giver' er netop landet online.

Science fiction-filmen handler om den unge Jonas (Brenton Thwaites), der lever i et fremtidigt, tilsyneladende perfekt samfund, som har bandlyst menneskets største følelser ved at slette alle minder om smerte.

Jonas bliver udvalgt som en såkaldt "Receiver", der skal modtage og bære minderne fra den forhenværende Receiver, der nu er en såkaldt "Giver", og i overleveringen af minderne indser Jonas, at systemet bygger på mørke hemmeligheder.

Lyder det bekendt?

Der er uden tvivl stærke paralleller til de dystopiske fremtidsuniverser i Hunger Games- og Divergent-serien, men før du råber "endnu en efterligning!", så bemærk, at Lowrys roman er skrevet i 1993 - altså hele 15 år før Suzanne Collins' første bog om Catniss Everdeen.

Et andet bemærkelsesværdigt aspekt ved filmen er, at selveste Meryl Streep spiller samfundets overhoved, mens Jeff Bridges er den pensionerede Reciever.

'The Giver' er instrueret af Phillip Noyce (Salt), har desuden Alexander Skarsgård, Katie Holmes og Taylor Swift på rollelisten og får amerikansk premiere til august. Om filmen kommer til Danmark, er stadig uvist.