Lone Scherfigs nye film får premiere på prestigefyldt festival

Med Daniel Brühl og Bérénice Bejo på rollelisten
Pigen der fortalte film
(© Scanbox Entertainment)

Danske Lone Scherfig har lavet adskillige film i udlandet, men hvor hun normalt tackler britiske dramaer og komedier, har hun nu kastet sig over en spansk film med titlen Pigen der fortalte film.

Det har umiddelbart været en god ide, for filmen er allerede udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Toronto, der løber af stablen den 7. til 17. september i år. Det skriver Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

Filmen er udtaget i sideprogrammet Special Presentations, hvor også en anden danskers film vises, nemlig Nikolaj Arcels Bastarden med Mads Mikkelsen i front.

Pigen der fortalte film er et tidsbillede af 60’ernes og 70’ernes Chile og en hyldest til filmmediets magi og dets evne til at samle mennesker og give håb. Filmen er baseret på romanen 'Pigen der fortalte film' af den store chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier.

Lone Scherfig udtaler i pressemeddelelsen:

- Det er en kæmpe glæde til at skulle fejre verdenspremieren på 'Pigen der fortalte film' i Toronto. Historien er en hyldest til film og biografer, men først og fremmest en beskrivelse af en ung kvinde fra en minearbejderfamilie i Chile i 1960’erne og 1970’erne. 

- Filmen er færdig for nylig, så jeg har aldrig selv set den i en fyldt biografsal. Når jeg nu kan opleve den med det virkelig gode publikum, der altid er i Toronto, vil jeg for alvor kunne mærke om det, jeg er gået efter at få frem, er blevet så klart, smukt, sørgeligt og sjovt, som vi håber på.

Plottet til 'Pigen der fortalte film' beskrives som følger:

I en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken bor den unge Maria med sine forældre og sine tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller, og får derfor opgaven at se filmene, for derefter at genfortælle dem for familien. Årene går og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under Pinochets kvælende diktatur og mere end nogensinde før har brug for håb.

Bérénice Bejo (The Artist) og Daniel Brühl (Inglourious Basterds) er på rollelisten i filmen, der er skrevet af Walter Salles og Rafa Russo.

Pigen der fortalte film får dansk biografpremiere den 24. januar.

Anbefalet til dig