Bastarden

Censur 15
05. Oct 2023
127 min
Nordisk Film
Bastarden
Bastarden
(© Bastarden / Henrik Ohsten)
Bastarden
(© Zentropa)
5.1 / 6
Brugere (385)
4.8 / 6
Medier (9)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Bastarden' bygger på bogen 'Kaptajnen og Ann Barbara' af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark - en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre.

I 1755 er det Frederik 5's største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den fattige kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden.

Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Han får sig desuden hurtigt en fjende i den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk.

Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel siden den yderst succesfulde En kongelig affære

I hovedrollerne ses Mads Mikkelsen og Amanda Collin, og filmen er udtaget til hovedkonkurrencen ved Filmfestivalen i Venedig.

Brugernes anmeldelser

5,1

385 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen:

Top 10 mest ventede film

Se hele listen