Hvem er Marvels nye store Edderkoppe-heltinde? Vi giver en introduktion

Bliv klar til at møde 'Madame Web' i biografen
Madame Web
(© SF Studios)

Marvels filmiske superhelte-univers udvides atter, når spin-off-filmen Madame Web indtager biografen den 14. februar. 

Men hvem er denne Madame Web egentlig? 

Vi giver her en introduktion til heltinden, der for første gang optræder i en film, men som egentlig har en længere historie i tegneserieforlægget.

Hvem er Madame Web?

Madame Web er skabt af forfatter Denny O'Neil og tegner John Romita Jr. Verden mødte første gang den mystiske heltinde i tegneserien The Amazing Spider-Man i 1980, hvor hun dukkede op for at hjælpe Spider-Man som en slags mentor. 

Karakteren har normalt en birolle i Spider-Man-universet, hvor hun optræder som en blind, lam og ældre kvinde, der er tilsluttet en netlignende maskine, der er nødvendig for at holde hende i live. 

Madame Web er desuden en clairvoyant mutant med evnen at se ind i fremtiden og læse andre folks tanker. Hun kan også projicere en astral form af sig selv væk fra sin fysiske krop og desuden udføre såkaldt psykisk kirurgi på andres sind.

 

Hvem spiller Madame Web?

I filmen spilles karakteren af Dakota Johnson. Den 34-årige skuespiller fra bl.a. Fifty Shades of Grey-filmene, The Social Network og A Bigger Splash samt Suspiria, Bad Times at the El Royale og The Peanut Butter Falcon.

Madame Web
Madame Web i tegneserien (© Marvel)

Hvem er Spider-Woman?

Senere i tegneserierne giver hun sine evner videre til Julia Carpenter aka Spider-Woman, der således blev den næste Madame Web.

I 'Madame Web' kommer vi netop til at møde Sydney Sweeney ('Euphoria', Anyone But You) som Julia Carpenter.

Carpenter-karakteren dukkede for første gang op i Secret Wars-tegneserien fra 1984 og har været en tilbagevendende karakter i Spider-Man-serien siden da. 

Madame Web
Sydney Sweeney spiller Spider-Woman (© Sony Pictures)

Hvordan hænger 'Madame Web' sammen med andre Marvel-film?

'Madame Web' er den nye film og det næste kapitel i Sonys Spider-Man-univers, der indtil videre også består af Venom-filmene med Tom Hardy, Morbius med Jared Leto samt dette års kommende Kraven the Hunter med Aaron Taylor-Johnson.

 

Hvem står ellers bag filmen?

S.J. Clarkson instruerer og er medforfatter på 'Madame Web'. Hun har også stået bag afsnit af serier som 'Succession' og 'Orange Is the New Black' samt Marvel-serierne 'The Defenders' og 'Jessica Jones'.

Medforfatterne er Matt Sazama og Burk Sharpless. De har også skrevet nævnte 'Morbius'. Deres manuskript-CV tæller bl.a. også Power Rangers fra 2017 og Gods of Egypt med bl.a. Nikolaj Coster-Waldau og Gerard Butler.

'Madame Web' har biografpremiere den 14. februar. Billetsalget er startet, og du kan finde dine billetter herunder: