Fortid og nutid smelter sammen i første trailer til dansk science fiction-drama

'For evigt' får premiere til foråret
Hyæne Film
(© 'For Evigt' / Hyæne Film)

Til Göteborg Filmfestival tidligere i år blev den kommende danske science fiction-film For evigt omtalt som den "nordiske Interstellar" i det amerikanske medie Screen Daily.

Nu kan vi selv få syn for sagen. Den første stemningsfulde teasertrailer til 'For evigt' er nemlig ude - og det ser ud til, at vi både skal rejse ind i jordens indre, og frem og tilbage i tiden med en kærlighedshistorie som omdrejningspunktet.

Se traileren nederst i artiklen.

I pressemeddelsen til filmen beskrives handlingen som følger:

Et voldsomt jordskælv forårsager en mystisk Sprække i havbunden flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Det enestående naturfænomen accelererer de globale klimaforandringer dramatisk og er en mulig trussel mod menneskeheden. 

Langt derfra, et sted i Danmark, slår det alvorlige gnister mellem unge Elias og Anita. De to forelsker sig i hinanden, og et passioneret kærlighedsforhold tager sin begyndelse, men også sin ende med tiden. 

I voksenlivet tildeles Elias en nøglerolle på det internationale hold af videnskabsfolk og klimaforskere, der skal lukke Sprækken på bunden af havet. Men da han møder Anita igen, står han ansigt til ansigt med det liv han valgte fra og må spørge sig selv: Kan man vælge sin egen skæbne?

'For evigt' er instrueret og skrevet af Ulaa Salim, som senest stod bag Danmarks sønner, og produceres af Hyæne Film.

I de to hovedroller finder vi Simon Sears (Shorta, Herrens Veje, Den som Dræber) overfor Nanna Øland Fabricius også kendt under sit kustnernavn Oh Land, der med 'For Evigt' har sin første hovedrolle.

'For evigt' har som skrevet allerede fået international opmærksomhed, og det fortsætter. 

Filmen er nemlig netop udtaget til Film Festival Rotterdam til januar - i kategorien “Big Screen Competition”, der præsenterer et udvalg af bemærkelsesværdige film, skabt til det store biograflærred.

Se teasertrailer og den første plakat herunder.

'For evigt' får dansk biografpremiere den 18. april.

For evigt plakat