Ny dansk science fiction-film kaldes "den nordiske Interstellar"

Masser af buzz på festival
Billede
(© Warner Bros.)

I starten af sidste måned løb Göteborg Filmfestival af stablen, hvor bl.a. den danske film Ustyrlig vandt hovedprisen. Den såkaldte "Dragon Award" for Bedste nordiske film.

Men også en anden dansk film, der endnu ikke er lavet færdig, fik god omtale.

Det drejer sig om Ulaa Salims kommende science fiction-film For Evigt, som man lige nu er ved at ligge sidste hånd på i post-produktionen.

På Göteborgs filmmarked blev 15 film nemlig vist som såkaldt "work-in-progress" til potentielle købere, og her var det altså 'For Evigt' som løb med buzzen.

En af køberne beskriver filmen som "en nordisk Interstellar" – med en henvisning til Christopher Nolans sci-fi storværk fra 2014. Det skriver ScreenDaily.

 

LÆS OGSÅ: Guide: 5 science fiction og fantasy-film du kan glæde dig til i 2023

'For Evigt' handler om et voldsomt jordskælv, som forårsager en sprække flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Hændelsen fremskynder de globale klimaforandringer, der nu kan komme til at udgøre en trussel mod menneskeheden.

Tilbage i Danmark følger man det nyforelskede par Elias og Anita, hvis passion dog får en ende. Elias får en prominent rolle på holdet af videnskabsmand, der skal forsøge at lukke sprækken i havbunden.  

Pludselig render de to tidligere kærester ind i hinanden på ny, og Elias konfronteres med livets fravalg. Spørgsmålet om hvorvidt man kan vælge sin egen skæbne tynger Elias, som forsøger at finde meningen med sit liv.

Dramaet bevæger sig mellem kærlighedshistorien på landjorden og det videnskabelige drama nede i det klaustrofobiske ubådsmørke.

 

LÆS OGSÅ: Dansk popstjerne får sin første hovedrolle i ny science fiction-film

Ulaa Salim, der er bror til Dar Salim, spillefilmsdebuterede i 2019 med thrilleren Danmarks sønner, og nu er han altså klar til at udfordre Danmark med en meget uvant genre på vores breddegrader.

I hovedrollerne finder man Simon Sears, der netop har haft stor succes i sæson 3 af 'Den som dræber', og popsangeren Nanna Øland Fabricius – bedre kendt som Oh Land.

'For Evigt' får dansk biografpremiere den 3. august.

Foto: Morten Rygaard ©