Drømmeferie bliver til brutalt mareridt for Trine Dyrholm i ny dansk film

Se første trailer
'Birthday Girl'
(© 'Birthday Girl' / © Heikki Leis - Nordisk Film)

Michael Noer er en af Danmarks mest spændende filmskabere - og med titler som R, Nordvest, Før frosten og senest DR-serien 'Huset' på CV'et, så er vi altid meget spændte på hans næste projekt.

Michael Noer er til april igen biografaktuel med filmen Birthday Girl, som har Trine Dyrholm og stortalentet Flora Ofelia Hofmann Lindahl i hovedrollerne. 

Nu er den første trailer til 'Birthday' ude - se den nederst i artiklen.

'Birthday Girl' foregår ombord på en cruiseliner på vej til Caribien. Den 42-årige Nanna har inviteret sin datter Cille og hendes bedste veninde på et cruiseophold - en rigtig mor-datter-oplevelse - for at fejre Cilles 18-års fødselsdag.

Forventningerne er høje, og de har sammen lagt store planer for dagene om bord på cruiseren. Men allerede den første aften forvandles drømmeferien til et mareridt.

Dagen derpå vågner Nanna og opdager, at Cille er forsvundet og panikken breder sig. Da hun endelig bliver fundet, står det klart for Nanna, hvad der er sket. Cille er blevet voldtaget, men hun husker intet fra natten. 

Nanna forlanger at sagen skal anmeldes og undersøges, men hun indser hurtigt, at hvis retfærdigheden skal ske fyldest, så må hun må tage sagen i egen hånd.

Trine Dyrholm spiller rollen Nanna og behøver næppen nogen introduktion med flere imponerende præstationer i bagagen. I de senere år kan vi bl.a. nævne Dronningen, Erna i krig og Margrete den første.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl spiller datteren Cille. Stortalentet har gjort sig bemærket i DR-serien 'Ulven kommer' og i den prisbelønnede Du som er i himlen.

På rollelisten finder man yderligere Maja Ida Thiele og Herman Tømmeraas. Sidsnævnte vil flere kende fra den norske sensation 'SKAM', hvor han spillede Chris.

'Birthday Girl' får premiere den 4. april.