Margrete den Første

Censur 11
16. Sep 2021
120 min
SF Studios
Margrete den Første
Billede
(© SF Studios)
Billede
(© SF Studios)
3.0 / 6
Brugere (4)
4.6 / 6
Medier (8)
Bedøm selv filmen:

Den danske film 'Margrete den Første' foregår i 1402, hvor en kvinde står i spidsen for en ny nordisk union mellem Sverige, Norge og Danmark.

Margrete har for første gang i årevis skabt fred i Norden, men fjenderne lurer overalt, så en stærk alliance med England står højt på dronningens ønskeliste.

Derfor forsøger hun at vie sin adoptivsøn, Kong Erik, med den engelske prinsesse. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer Kalmarunions eksistens og de nordiske landes interne og eksterne sikkerhed.

'Margrete den Første' er et stort opsat historisk drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien. Produktionen er kostbar og som taget ud af 'Game of Thrones', mens politiske intriger, magt, korruption og ikke mindst følelser præger det nordiske storrige.

Dronningen af dansk film, Trine Dyrholm, spiller passende titelrollen, og omkring hende finder vi stærke skuespillere fra vores nabolande som Magnus Krepper og Jakob Oftebro, mens Søren Malling og den talentfulde Morten Hee Andersen (Herrens veje) også har signifikante roller. (copyright: kino.dk)

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program for 2021/22, hvor den er åbningsfilm.

Brugernes anmeldelser

3,0

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: