Disse danskere har medvirket i Fast & Furious-filmene

Action-filmseriens danske islæt
Billede
(© 'Fast & Furious 9' / Universal Pictures)

Denne artikel blev første gang bragt i forbindelse med premieren på Fast & Furious X i 2023. 

De 10 Fast & Furious-film har haft sin andel af karakterer, der har givet modspil til Dom og Co. Blandt disse er flere danske skuespillere, og det er dem, denne artikel skal handle om.

Se listen med danske stjerner fra Fast & Furious-universet herunder:

Thure Lindhardt
Foto: Universal

Thure Lindhardt ('Fast & Furious 6')

Den danske stjerne er herhjemme måske bedst kendt for sine store roller i film som Nordkraft, Blå mænd og Flammen og Citronen samt tv-serien 'Broen', men Thure Lindhardt har faktisk en fin karriere i udlandet.

Inden danskeren i 2013 dukkede op i Fast & Furious 6, havde han allerede medvirket i bl.a. Hollywood-filmen Engle & Dæmoner med Tom Hanks. Mens det senere er blevet til roller i amerikanske tv-serier som 'The Borgias' og 'The Last Kingdom'.

I den sjette Fast & Furious-film spiller Lindhardt karakteren Firuz, der er en del af skurken Owen Shaws hold. Det betyder, at Gisele (Gal Gadot) og Riley (Gina Carano) aflægger ham et actionpacked visit - der ender fatalt.

LÆS OGSÅ: Paul Walkers datter er med i 'Fast & Furious 10'
 

Kim Kold og Vin Diesel
Foto: Privat foto

Kim Kold ('Fast & Furious 6')

Thure Lindhardt fik følgeskab af en anden dansker i 'Fast & Furious 6', nemlig bodybuilderen Kim Kold, der spiller håndlangeren Klaus, som er i ledtog med skurken Owen Shaw (Luke Evans).

Kim Kold havde godt nok givet en forsmag på sine skuespilevner i filmen 10 timer til Paradis, men det var noget af en overraskelse, at danskeren pludselig skulle stå ansigt til ansigt med både Vin Diesel og Dawyne 'The Rock' Johnson, som han i filmens finale har nogle ret intense slåskampe med.

Danskeren imponerede ikke kun publikum og sine medspillere - der alle har rost Kim Kold. Filmens instruktør Justin Lin castede også den danske skuespiller til sin næste film - Star Trek Beyond - et par år senere.

LÆS OGSÅ: Paul Walker vender tilbage i 'Fast & Furious 10'

 

Thue Ersted Rasmussen
Foto: Universal

Thue Ersted Rasmussen ('Fast & Furious 9')

Thue Ersted Rasmussen er uden tvivl den dansker, som har mest skærmtid i bil-franchisen. Skuespilleren, der er bedst kendt for de danske serier 'Sygeplejeskolen' og 'Sunday', trådte ind på den internationale scene med 'Fast & Furious 9'.

I filmen spiller han skurken Otto, som er finansiel partner til Doms bror Jakob (John Cena), der skaber kaos. Udover at dele flere scener med John Cena, så spiller Ersted Rasmussen bl.a. også overfor Vin Diesel og Charlize Theron.

Siden 'Fast & Furious 9' har danskeren bl.a. fået en større rolle i Netflix-serien 'Shadow and Bone'.

LÆS OGSÅ: Vores interview med Thue Ersted Rasmussen, hvor han gennemgår sin vilde festscene med Vin Diesel.