David Fincher: "Vi laver ikke en film om Mark Zuckerbergs liv"

Kino.dk var til pressemøde med instruktøren og skuespillerne fra 'The Social Network'
David Fincher til ugens pressemøde i Paris
(© Sony Pictures)
Kino.dk var til pressemøde i Paris på The Social Network med David Fincher, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake og manuskriptforfatter Aaron Sorkin.

Dagens store emne var forholdet mellem virkelighedens Mark Zuckerberg og Sean Parker (opfinderne af henholdsvis Facebook og Napster), og hvordan de er fremstillet i filmen, som ikke altid er videre sympatisk.

Vi laver ikke en film om Mark Zuckerbergs liv. Vi laver en film om tre forskellige synspunkter på den samme sag, og retssagen der fulgte. En retssag om ophavsret og 15 milliarder dollars, der er baseret på håndgribelige beviser tilgængelige for alle,” startede instruktøren David Fincher med at slå fast.

Og det skulle ikke blive sidste gang, at holdet bag 'The Social Network' behændigt undgik at svare direkte på filmens fremstilling af Facebooks magtfulde skabere.

Jesse Eisenberg
Jesse Eisenberg - Mark Zuckerberg i 'The Social Network'

"Vi kendte kun til vores karakters egen opfattelse af sandheden under optagelserne”, tilføjede Jesse Eisenberg. ”Før en scene ville David overbevise mig om, at netop min karakter havde ret. ’Du er på den rigtige side i denne her situation – han tager fejl’. Og bagefter ville han sige akkurat det samme til de andre skuespillere”, fortalte hovedrolleindehaveren, der ikke selv ejer en Facebook-profil.

Før optagelserne gik i gang, oprettede jeg en profil under et falsk navn - bare for at prøve det. Alligevel modtog jeg ret hurtigt en opfordring til at blive venner med min søsters barndomsveninde. Jeg aner ikke hvordan nogen fandt mig, men lige efter lukkede jeg den straks.

Justin Timberlake
Justin Timberlake - søndag i Paris

Facebook er heller ikke noget for Justin Timberlake, der spiller Sean Parker – opfinderen af Napster. Til gengæld rodede stjernen sig ud i en længere forklaring om ulovlig download af musik.

Jeg er sikker på, at dem der bekæmpede Napster offentligt, er okay den i dag - også økonomisk”, lød det ironisk fra Timberlake - formentlig med henblik på Metallicas retsag mod portalen.

Faktisk er det ikke udelukket, at jeg selv havde stavet til Napster som teenager, hvis jeg ikke havde været musiker,” fortsatte den tidlige boyband-stjerne, men forsikrede sig senere mod eventuelle fejltolkninger af hans sympati for Sean Parker og Napster.

Min karakter er udelukkende baseret på, hvad Aaron skrev i manuskriptet, og hvad David ønskede.

The Social Network  har dansk premiere den 14. oktober. I næste uge kan du se videointerview med Justin Timberlake og Jesse Eisenberg her på kino.dk.


Andrew Garfield
Den kommende Spider-Man, Andrew Garfield, var også med

Aaron Sorkin
Manuskriptforfatter Aaron "You can't handle the truth!" Sorkin der tidligere har skrevet A Few Good Men og Charlie Wilson's War.