Black Panther 2 kan være på vej

Vanvittig åbningsweekend
Billede
(© Disney)

Marvels seneste skud på superhelte-stammen Black Panther har taget verden med storm! 

Udover at den sorte panter har sat sine klør i anmelderne, der har rost den til skyerne, så har filmen om T'Challa alias Black Panters kamp for tronen i Wakanda også imponeret ved billetlugerne.

'Black Panther' har nemlig fået én af de største åbningsweekender i filmhistorien i USA - mere præcist den femte største nogensinde med 192 millioner dollars. Mens den internationalt også har været en kæmpe succes og leveret den 15. største indtjening i en premiereweekend.

I Marvel-regi slog den nye superhelt også Avengers: Age of Ultron af pinden, mens The Avengers fortsat holder den største åbningsweekend i universet i USA med hele 207,4 millioner dollars. 

En efterfølger virker dermed uundgåelig - og allerede inden det bemærkelsesværdige billetsalg var Marvel-formand Kevin Feige i Variety blevet spurgt ind til en mulig 'Black Panther 2', hvortil han svarede:

- Vi siger altid, at vi arbejder på én film ad gangen. Hvis du har nogle gode ideer, så få dem med i den film, du laver nu. Hvis du ikke gør det, får du måske ikke muligheden for lave en mere. Når det så er sagt, har [Black] Panther eksisteret i mere end et halvt århundrede i tegneserierne, og der er mange, mange historier at fortælle.

Feige understregede også, at 'Black Panther' har været længe undervejs, og at Marvel faktisk allerede begyndte at lege med ideen om en solofilm under produktionen af Iron Man 2 fra 2010. De har siden lagt små ledetråde i andre film i superhelte-universet for at bygge op til den sorte panters egen film.

I både 'Iron Man 2' og Avengers: Age of Ultron nævnes Wakanda, mens der i sidstnævnte er en optræden fra en af skurkene, nemlig Andy Serkis' Klaw. Kulminationen kommer med Captain America: Civil War, hvor Black Panther dukker op - der netop leder direkte op til hans egen solofilm.

Samtidig afslørede Kevin Feige også, at han håber, at Black Panther-manuskriptforfatter og -instruktør Ryan Coogler vil vende tilbage til en mulig efterfølger.

Black Panther kan ses i biografen nu.