5 film du skal se med Charlize Theron

Skuespillerinden fylder 40
Billede
(© Warner Bros.)

I dag fylder Charlize Theron 40 år. Den sydafrikanske skuespillerinde er dog langt fra fed og færdig.

Oscar-sejren ligger muligvis mere end 10 år tilbage, men Theron er med en perlerække af stærke roller nået til et nyt spændende karrierekapitel som et af branchens mest eftertragtede navne.

Vi kigger nærmere på fem vigtige roller, der illustrerer hendes spænd fra sødmefuld til intimiderende.

Devil's AdvocatThe Devil's Advocate (1997)  
Gennembrudsrollen som Keanu Reeves unge kone, Mary Ann, er på mange måder kendetegnende for Therons tidlige karriere. Mary Ann er smuk og sårbar, men også vild og i sidste ende selvdestruktiv. Karaktertræk der blev genbrugt i film som The Astronaut's Wife, The Cider House Rules og Sweet November, men som fungerede bedst i samspil med netop Reeves og Pacino i 'The Devil's Advocate'.

MonsterMonster (2003)
Therons Oscar-vindende præstation som seriemorderen Aileen Wuorno er seværdig af flere årsager. Det er for det første altid spændende, når en smuk kvinde smider forfængeligheden og lader sig transformere til ugenkendelighed. Samtidig afslører Aileens voldelige natur et af de mest spændende aspekter ved Therons talent - nemlig evnen til at være nærmest maskulint frygtindgydende.

Young AdultYoung Adult (2011)
Theron håndterer fornemt Diablo Codys usympatiske karakter, der konstant balancer mellem livskrisens pinlige deroute og et fandenivoldsk overlevelsesinstinkt. Den udfordrende rolle kastede en Golden Globe-nominering af sig og markerede starten på en ny æra i skuespillerindens karriere.

Snow White and the Hunts ManSnow White and the Huntsman (2012)
Snehvides onde stedmor er det tætteste Theron nogensinde har været på at spille superskurk, og det er egentligt forfriskende at se hende spille en rolle, der udnytter hendes udseende. Karakteren står for samtlige af filmens højdepunkter og er heldigvis tilbage på rollelisten i den kommende fortsættelse.   

Mad Max: Fury Road
Mad Max: Fury Road (2015)
Ikke siden Sigourney Weavers Ripley har en kvinde været så sej. Furiosa stjal billedet fra titelkarakteren i en perfekt blanding mellem det maskulint hårdtpumpede og det feminint omsorgsfulde - det skulle bestemt ikke undre os, hvis Theron får en Oscar-nominering for sit krigeriske portræt.