Arabisk film er et overraskende biografhit i Danmark

Populær komiker har hovedrollen
Target Productions
(© Target Productions)

Egentlig skulle den egyptiske film Nabil El Gamil Dr. Tagmeel blot have været vist ved en række begrænsede særvisninger i sidste uge. Men komedien har vist så gode takter i forsalget og ikke mindst i nabolandet Sverige, at den op til weekenden blev forlænget og nu vises i adskillige biografer landet over de næste dage.

Indtil videre har 'Nabil El Gamil Dr. Tagmeel' solgt over 1.800 billetter her i landet og indtager dermed en 10. plads på den officielle liste blandt de største film i Danmark.

Det lyder måske ikke umiddelbart af så meget, men resultatet er imponerende taget i betragtning af, at det er sket ud fra blot 12 biografsale!

LÆS OGSÅ: Sidste chance for at se Ben Afflecks ny film, inden den forlader biografen

Filmen handler om kosmetikspecialisten Dr. Nabil, der ejer en skønhedsklinik. Han bliver udsat for mange situationer i klinikken, herunder mange komiske optrin, der bl.a. finder sted mellem ham og Aliya.

Hovedrollen i 'Nabil El Gamil Dr. Tagmeel' spilles af Mohamed Henedi, som er en af Egyptens mest populære komikere, der har lavet film siden slutningen af 80'erne. Udover film har han også lagt stemme til flere populære tegnefilm som 'The Simpsons', hvor han er Homer Simpson.

The Wall Street Journal sammenligner skuespilleren med en af de mest anerkendte indenfor faget, hvor journalisten Yasmine El-Reshidi har kaldt ham "Mellemøstens svar på Robert De Niro".

Nabil El Gamil Dr. Tagmeel kan ses i udvalgte biografer over hele landet lidt endnu. Find dine billetter her.