"Bragende flot horrorfilm" rammer biograferne - og selv gysets mester anbefaler den

Anmeldere er vilde med premiereaktuel film
Billede
(© Warner Bros.)

I dag er der premiere på den nye gyserfilm Evil Dead Rise, der er en ny fortolkning af Sam Raimis klassiske splatterfilm The Evil Dead fra 1981.

Men er der mere pondus i serien, der allerede har fået flere efterfølgere og en genindspilning i 2013? Svaret er et rungende ja, hvis man skal tro de danske anmeldere, men i særdeleshed deres amerikanske modparter samt ingen ringere end "Gysets Mester" himself, Stephen King!

Først til de danske anmeldelser, der er kommet ud her til morgen. Kristian Lindberg fra Berlingske kalder den en ”bragende flot horrorfilm” og giver 5 stjerner, mens Kjartan Hansen fra Filmmagasinet Ekko også giver 5 stjerner og skriver:

- Det kræver mod at bygge videre på en splatterserie, der har kultstatus. Men med skrækindjagende skuespilpræstationer og bloddryppende effekter serverer 'Evil Dead Rise' lige præcis det skrækorgie, som gyserfans i biografmørket sulter efter."

 

LÆS OGSÅ: Av! Se en dæmon-besat mor spise glas i den første trailer til ny 'Evil Dead'

Joakim Gundahl fra Politiken kvitterer med 4 hjerter og skriver, at balancen mellem at forholde sig loyalt til de gamle film og samtidig skabe noget nyt kun delvist lykkes for instruktøren Lee Cronin. Han skriver dog også, at "serien fortsætter med at velsigne os".

Udover de danske anmeldere har filmen fået en suveræn modtagelse blandt de amerikanske kolleger. På hjemmesiden Rotten Tomatoes, der samler en række bedømmelser fra udenlandske medier, har filmen en næsten perfekt score på 95 %!

Og det stopper ikke her. Selveste Stephen King, også kendt som Gysets Mester, har givet sin umiddelbare vurdering til kende på Twitter, og han nævner bl.a. en fin hyldest i 'Evil Dead Rise' til en af hans klassiske fortællinger, 'The Shining'. Se Tweetet nederst.

- Mens jeg har travlt med at promovere, hvad så med 'Evil Dead Rise'? Den er grusom, den er blodig, den har endda en elevator, som kaster blod op. For ikke at glemme motorsavs-fu.

'Evil Dead Rise' handler om en familie, der får åbnet for De Dødes Bog og dermed slipper dæmoniske kræfter løs. Hvad der herefter følger, er blodige, voldsomme og brutale begivenheder.

'Evil Dead Rise' er aktuel i biografen - find dine billetter her.