Lars Mikkelsen var til casting på 'Hobbitten': "Jeg fuckede det fuldstændig op"

Danskeren fortæller om sin vilde karriere
Billede
(© Den som dræber / Miso Film & TV2)

Lars Mikkelsen er lige nu aktuel i både biograffilmen Kysset og på Viaplay i 3. sæson af krimiserien Forhøret. I den anledning besøgte den dygtige skuespiller vores podcast, Den varme biografstol, til en snak om karriere – ikke mindst den i udlandet.

Lyt med herunder – eller på din foretrukne podcast-app:

Men før det stod på roller i bl.a. 'Sherlock', 'House of Cards' og 'The Witcher', så var danskeren faktisk til casting på et andet kæmpe projekt. Nemlig Peter Jacksons forløber-film til Ringenes Herre, Hobbitten.

I podcasten fortæller den 58-årige dansker, hvordan han ramte helt ved siden af skiven på sin allerførste audition på engelsk:

- Jeg skulle lave en casting på ’Hobbitten’. Sådan en bjørn, som Mikael Persbrand senere spillede. Jeg snakkede lige med ham om det her på ’Riget’ (de to spiller sammen i den nye sæson, red.), hvor han sagde, at det havde været forfærdeligt. Så det var egentlig meget godt, jeg ikke fik den, fortæller Lars Mikkelsen og fortsætter:

- Men altså jeg fuckede den dér casting fuldstændig op. Det var første gang jeg skulle sige noget på engelsk til en casting, og jeg kunne simpelthen ikke huske det, da jeg stod der.

 

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen har rolle i dansk Star Wars-film: "Først sagde han nej" 

- Så lærte jeg jo noget om, hvor meget man egentlig skal forberede sig, for at gå ind på et andet sprog med det pres, der er på.

- Jeg kan bare huske, at jeg havde to forsøg på den eller sådan noget. Det var et meget berømt castingbureau, og jeg fuckede det fuldstændig op begge gange, og ham dér den store castingagent sagde: "I think that went really really well. Thank you." Det gjorde det bare ikke, afslutter danskeren med et stort grin.

Rollen som Beorn gik altså til Mikael Persbrandt, der dukkede op i både Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark og Hobbitten: Femhæreslaget. Karakteren fik aldrig den store gennemslagskraft og en del af Persbrandts optræden blev faktisk klippet ud.


Mikael Persbrandt i 'Hobbitten' - Foto: Warner Bros.