Cookie- og Privatlivspolitik
Ben Affleck måtte tigge Oscar-vinder om at være med i hans nye film

Ben Affleck måtte tigge Oscar-vinder om at være med i hans nye film

"Michael Jordan vil have dig til at spille hans mor"

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Hollywood-stjernen Ben Affleck har efterhånden instrueret en håndfuld succesrige film, men den seneste var Lev om natten i 2016. Snart vender Oscar-vinderen dog tilbage med en ny film, som har titlen Air.

Filmen handler om tilblivelsen af de ikoniske Nike-sko, Air Jordans, der blev skabt i samarbejde med basketball-legenden Michael Jordan. På rollelisten finder vi udover Affleck selv stjerner som Matt Damon, Jason Bateman, Viola Davis, Marlon Wayans og Chris Tucker samt Damian Delano Young som Michael Jordan.

Viola Davis har rollen som Jordans mor, Deloris, og det var faktisk i mødet med sportsikonet selv, at hun blev valgt. Ben Affleck afslører overfor The Hollywood Reporter:

- Uden at gå mere i detaljer, så talte han [Michael Jordan, red.] om sin mor, som ikke rigtig var i manuskriptet. Det var der, jeg forstod, hvad filmen var for en størrelse. At tale med ham om hans mor var utroligt rørende, og det gik op for mig: ”Åh, det handler jo ikke om Nike”, siger Affleck og understreger dermed, at der gemmer sig en personlig historie i 'Air'.

 

LÆS OGSÅ: Kino.dk forpremiere: Se Ben Afflecks nye film om skabelsen af verdens mest berømte sneakers

I samtalen med Michael Jordan, der foregik på en golfbane, spurgte Affleck ind til, hvem basketstjernen ville ønske spillede hans mor. Et spørgsmål han i første omgang fortrød.

- Jeg sagde: "Så, har du nogen idéer til, hvem der ville...?" Og straks tænkte jeg: "Åh, for fanden." For jeg er ved at spørge ham, hvem han skal vælge til rollen. Og hvis jeg ikke får den pågældende person, vil det for ham se ud, som om jeg ignorerede ham. Det er faktisk svært at få skuespillere. Og jeg vidste, hvem han ville sige, fordi det var den samme person, som jeg har ønsket at instruere længe.

- Og [Jordan] kiggede på mig, […] og jeg tænkte: "Åh min Gud, han vil have, at jeg tilbyder dette til Viola Davis. Hvordan skal jeg tilbyde Viola Davis en film med én replik? Det kommer ikke til at ske." Men han sagde: "Det er min mor." Han var dødseriøs. "Viola Davis, det er min mor." Og det var det. Diskussionen var slut. Hvordan det end skete, var ikke hans problem, men det skulle fandme ske. Og jeg tænkte: "OK, Mike."

 

LÆS OGSÅ: Ben Affleck med hurtigbriller jagter Michael Jordan i ny og stjernespækket film

Affleck lægger ikke skjul på, at han måtte ty til meget direkte metoder for at få Viola Davis ombord:

- Tiggeri. Jeg er sikker på, at det var fordi, jeg sagde: "Michael Jordan vil have dig til at spille hans mor." Det var bestemt ikke: "Ben Affleck vil have dig til at være med i hans film." Hun er ikke komfortabel med fedterøve eller obskure personer. Du kan mærke, at det irriterer hende. Jeg behandlede hende bare med respekt, hvilket vil sige: "Når du er klar, så lad mig det vide. Vi vil være her." Jeg ønsker, at det, hun laver i filmen, skal være en overraskelse.

Viola Davis modtog en Oscar for sin præstation i Fences, og Ben Affleck har fået to Oscars, først for manuskriptet til Good Will Hunting i 1998 og siden for Bedste film i 2013, hvor Operation Argo løb med i alt tre Academy Awards.

Vil du se 'Air' som en af de første i Danmark? Så kan du finde billetter til vores forpremiere i København her.

Air får dansk premiere den 5. april.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.