Cookie- og Privatlivspolitik
Will Smith stod for Oscar-showets mest ubehagelige øjeblik: Slår komiker på direkte tv

Will Smith stod for Oscar-showets mest ubehagelige øjeblik: Slår komiker på direkte tv

Det her går over i prisuddelingens historie

Stem op!
372
Stem ned!
0
(reset)

Årets Oscar-show tog en yderst ubehagelig drejning natten til mandag, da komiker og skuespiller Chris Rock indtog scenen for at præsentere prisen for Bedste dokumentarfilm.

I sin indledning fortalte Chris Rock nemlig en joke, der gik på Jada Pinkett Smiths frisure, der grundet sygdommen alopecia - også kendt som pletskaldethed - kunne minde om den, Demi Moore har i rollen som den karseklippede Jordan O'Neill i Ridley Scotts G.I. Jane fra 1997.

Chris Rock kædede således Jada Pinkett Smiths skaldethed sammen med en 'G.I. Jane 2'.

I næste nu indtager Will Smith - Jada Pinkett Smiths mand - scenen i direkte kurs mod Chris Rock, som han prompte slår i ansigtet for herefter at vende sig om og sætte sig tilbage på sin plads.

LÆS OGSÅ: Se alle Oscar-vinderne 2022

Den ikke så underligt befippede Chris Rock siger nu "Will Smith just smacked the shit out of me", hvortil salen griner. Men var det aftalt spil? En gimmick? Eller alvor? Det stod dog snart klart, at der ikke var tale om en joke.

En tydeligt vred Will Smith responderede nemlig med høj røst fra sit sæde i salen op mod scenen nu: "Keep my wife's name out your fucking mouth. Keep my wife's name out your fucking mouth!".

Med hele to gange "fuck" kunne de fleste nok godt lægge to og to sammen. For bl.a. ville den slags sprogbrug bestemt ikke gå i et aftalt spil på en Oscar-live-udsendelse.

Således endte vindertalen for Bedste dokumentarfilm af Questlove med at blive klippet, da Oscar-showet afbrød signalet. Showet kom dog live igen, men det var efter talen var forbi for vinderfilmen Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised).

LÆS OGSÅ: Især 3 vindere vil gå over i historien

Will Smith vandt desuden senere på aftenen prisen for Bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i King Richard.

Her forsøgte han i sin takketale at råde bod på sin handling med bl.a. en undskyldning til Oscar-akademiet, men dog ikke en direkte undskyldning til Chris Rock.

Se det ubehagelig øjeblik mellem Chris Rock og Will Smith herunder:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rune Kjæruser/325363

At være voldelig er ynkeligt, medmindre man bliver nødt til det i selvforsvar. Visse ideer om at "maskulinitet" hænger sammen med vold er ekstremt giftige (og ubegavede), men desværre er de stadig meget udbredte idéer. Vejen til et mindre voldeligt samfund skabes blandt andet ved den tanke: Vold er ynkeligt. Noget de fleste forældre allerede lærer deres børn med udgangspunkt i selvbeherskelse og selvrespekt. Lær dig selv, andre og dine evt. børn, at vold er en falliterklæring. Chris Rock opførte sig i den sammenhæng som en mentor. Will Smith opførte sig derimod som en treårig i en sandkasse, der ikke har lært det endnu, og al hans snak om at, "kærlighed får dig til at gøre skøre ting" er som taget ud af f.eks. en voldelig ægtemands narcissistiske forsøg på ansvarsfralæggelse. Ulækkert.

Segoyuser/116755

Vold er ikke acceptabelt, den kunne han have taget senere privat.

Er selv vokset op med mobning i skolen, har forsøgt at hjælpe nogen, da ikke synes pigekliker skulle bestemme, sagt de skulle holde op med mere.

Har også som barn fået rigelig med tæv, så NEJ det fungere bare ikke.

Når i har venner som måske ved uheld kommer til at såre jer dybt, så slår i vel heller ikke men tager en samtale?

Kasper

Jeg går ikke ind for vold, da jeg ikke mener at det løser noget.
Efter at have set showet og denne vandvittige og ubehagelig episode, valgte jeg at undersøge nogle ting.
Jeg kunne læse i den første kommentar ar der blev skrevet, at hvis Chris Rock ikke vidste noget om Jada´s sygdom, så var han ikke skyld i det.
Nu vil jeg ikke prøve at tage nogen i forsvar.
Men hvis vi lige går nogle år tilbage. Tilbage til år 2015.
Det år hvor Oscar uddelingen fandt sted selvfølgelig. Der dukkede Will Smith og Jada Pinkett Smith ikke op, pga. de problemer som var i forbindelse showet det år. Samme aften gjorde Chris Rock grin med Jada, hvilket jeg mener er forkert når personen ikke selv var til stede.
I 2018 gik Jada ud i medierne og fortalte om sin hudsygdom, hvilket jo den dag i dag er godt og vel 4 år siden. Jeg har derfor svært ved at se at Chris Rock ikke vidste noget om det.
Nu, 4 år senere og hvor Chris Rock stod på scene i aftes og fyrede jokes af, her i blandt den om Jada og efter joken, begik han en brøler.
Se nu er jeg af den støbning at jeg går op I hvordan andre har det.
Det som jeg mener skulle være forgået, var at han ikke skulle være reddet videre på bølgen og kommet med kommentaren;, Come on, that was a funny joke", for nej, det var det ikke og jeg er ret så sikker på at Chris Rock kendte til Jada´s sygdom. Han skulle være stoppet og have haft fokus på hvordan at Jada reagerede og derefter undskyldt på tv for sin forkerte joke, hvilket han ikke gjorde.
Hvad angår Will Smith, vil jeg sige det sådan. Selvfølgelig skulle han ikke have givet Chris Rock en lussing da det er korrekt ikke at slå på tv og til et show.
Men episoden er til gengæld et glimrende eks. på hvordan at "mobbeofre" reagere på folk som gøre grin med én og især én med en alvorlig sygdom.
Jada var i denne situation ofret, alt i mens at Chris Rock var mobberen.
Situationen er også et glimrende eksempel på, hvordan verden fungere i dag, med mobbe-kulturen. Uanset hvor henne i verden man er.
Nogle medier har udtalt at Will gav Chris en undskyld for åben skærm, hvilket jo ikke passer.
Nogle mener at Will skal af med sin Oscar pga. situationen, hvilket jeg er uenig i.
Will Smith vandt den for sin præsentation og fortjener den.
Jeg har siddet og spekuleret på om det virkelig var Chris Rock som fandt på den joke eller om det var ABC eller dem som der skriver det som dukker op på telepromteren.
Men uanset hvem der stod bag den joke, så skulle den ikke være sagt, da det jo som sagt var upassende.
Det er meget muligt at Akademiet i USA har valgt at tage afstand og starte en sag, men jeg mener at det vil sende forkerte signaler.
Hvis Will Smith bliver straffet for at reagere og Chris Rock måske ikke undskylder, ja så ser jeg det som en sejr til mobberen. Will Smith forsvarede sin kone, hvilket jeg selv ville have gjort, hvis jeg havde været i samme situation, selvfølgelig på en anderledes måde. Men det at Chris Rock blev sat på plads, uheldigvis på en lidt voldelig måde, sender også et signal til at der er grænser for hvad man må joke med og da det jo ikke er første gang at Chris Rock har joket om Jada, så tænker jeg også lidt at Chris et eller andet sted burde have set den komme. Godt nok var det tydeligt, og jeg tror ikke på at det var spil fra galleriet, men jeg tror på at Will Smith var påvirket følelses mæssigt pga. sin rolle som Williams-søstrenes far Richard i filmen King Richard. En film som jeg desværre ikke har set endnu, men ud fra det som jeg kunne forstå på Will Smith takketale, så skulle den umiddelbart handle, hvordan at vi mennesker, måske nok dengang, med de sorte mennesker, jeg håber ikke at jeg støder nogen ved at skrive det, men hvordan at sorte mennesker blev talt til dengang og hvordan at de måtte reagere på det dengang og sådan som splittelsen er i USA, så har det ikke forandret sig en skid. Jeg tror at det var det som gjorde at Will Smith reagerede, da vi lever i en tid, hvor at nok er nok og man, uanset hudfarve ikke skal finde sig i mere.
Så det med at Chris Rock jokede om Jada´s sygdom, fik Will Smith´s bæger til at flyde over og det kan jeg godt forstå.
Det er korrekt at han skulle have behersket sig, men det skete som det skete. Der er nogle der mistede respekt for Will Smith i nat, hvilket er fair nok, men jeg mistede noget respekt for Chris Rock, da han ikke stoppede joken i tide. Måske går Will Smith ud og undskylder, hvem ved. Nogle mener at hvis han er mand nok, så aflevere han sin statuette tilbage, men jeg personligt, eftersom at jeg selv har været en offer hele mit liv, mener at han bør beholde statuetten da den repræsentere at præsentation i filmen og ikke den situation som opstod under showet og jeg håber at Chris Rock kommer med en formel undskyld til Will og Jada.
Situationen var også et glimrende eksempel på hvor galt at det til tider kan gå når nogle er grove mod andre.
Noget af skylden synes jeg ligger hos dem som står bag showet, da man skal have retningslinier i sådanne situation, i forhold til hvad man må joke om.

Jen Headuser/1439276

Altså hvordan fanden kan folk retfærdiggøre denne handling. Var Chris Rock klar over, at der evt. kunne foregå noget hos Jada? For hvis han var og fortsat jokede med det, så ja - så er det fuldt velfortjent. Hvis ikke kan det her fandme ikke retfærdiggøres.

Chris Rock har nu været komiker i en del år, og manden har altid langet ud efter folk med jokes som vært hist og her, så det burde ikke komme som et chok, at han gør det igen. Hvis folk griner, må det jo være sjovt, så hvorfor ikke blive ved - alle ved jo, at Chris Rock’ (og alle andre komikere som vært)’ intension ikke er at mobbe, og Chris ville 100% komme med en offentlig undskyldning, hvis han var klar over, at der var mere bagved.

Humor er så subjektivt som noget kan være, og så længe det udføres VERBALT, skal det også håndteres Verbalt ikke med en fucking lussing.

Jeg håber for Will Smith selv, at han selv aldrig har grint på andres bekostninger, for ellers er det her sgu da for dobbalt moralsk.

Povluser/719010

Det må være en grænse for, hvor "sjov" man må være.
For når humor er sårende, er det ikke humor mere.
På en måde kan jeg godt forstå Will, hvis en havde svinet mine kone eller kæreste til, så tror jeg heller ikke jeg kunne styre mig: Filmen knækker.
Men, hvis Will havde kunne holde sig i skindet, taget mikrofonen og sagt:
'Hey, det der var ikke okay, du har såret min kone og jeg går ikke ned fra scenen, før du har givet hende en undskyldning'
(Men man kan sgu altid være så skide klog bagefter)

Jeg håber det bliver som en huske-kage, om hvordan vi taler til hinanden i det offentlige rum, så det bliver værdsat og passet på.

Jonas

Især når man gør grin med ens kone, der lider af en sygdom.

jonuser/390200

Vold er aldrig acceptabelt og skal straks fordømmes. Akademiet burde omgående have smidt Will Smith ud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.