Will Smith stod for Oscar-showets mest ubehagelige øjeblik: Slår komiker på direkte tv

Det her går over i prisuddelingens historie
Will Smith Chris Rock Oscars 2022
(© A.M.P.A.S.)

Årets Oscar-show tog en yderst ubehagelig drejning natten til mandag, da komiker og skuespiller Chris Rock indtog scenen for at præsentere prisen for Bedste dokumentarfilm.

I sin indledning fortalte Chris Rock nemlig en joke, der gik på Jada Pinkett Smiths frisure, der grundet sygdommen alopecia - også kendt som pletskaldethed - kunne minde om den, Demi Moore har i rollen som den karseklippede Jordan O'Neill i Ridley Scotts G.I. Jane fra 1997.

Chris Rock kædede således Jada Pinkett Smiths skaldethed sammen med en 'G.I. Jane 2'.

I næste nu indtager Will Smith - Jada Pinkett Smiths mand - scenen i direkte kurs mod Chris Rock, som han prompte slår i ansigtet for herefter at vende sig om og sætte sig tilbage på sin plads.

LÆS OGSÅ: Se alle Oscar-vinderne 2022

Den ikke så underligt befippede Chris Rock siger nu "Will Smith just smacked the shit out of me", hvortil salen griner. Men var det aftalt spil? En gimmick? Eller alvor? Det stod dog snart klart, at der ikke var tale om en joke.

En tydeligt vred Will Smith responderede nemlig med høj røst fra sit sæde i salen op mod scenen nu: "Keep my wife's name out your fucking mouth. Keep my wife's name out your fucking mouth!".

Med hele to gange "fuck" kunne de fleste nok godt lægge to og to sammen. For bl.a. ville den slags sprogbrug bestemt ikke gå i et aftalt spil på en Oscar-live-udsendelse.

Således endte vindertalen for Bedste dokumentarfilm af Questlove med at blive klippet, da Oscar-showet afbrød signalet. Showet kom dog live igen, men det var efter talen var forbi for vinderfilmen Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised).

LÆS OGSÅ: Især 3 vindere vil gå over i historien

Will Smith vandt desuden senere på aftenen prisen for Bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i King Richard.

Her forsøgte han i sin takketale at råde bod på sin handling med bl.a. en undskyldning til Oscar-akademiet, men dog ikke en direkte undskyldning til Chris Rock.

Se det ubehagelig øjeblik mellem Chris Rock og Will Smith herunder: