James Cameron turde ikke lave dyster film med dansker: "Det er en vild, vild historie"

Den danske instruktør var også med til indspilningerne af 'Titanic'
James Cameron, Titanic
(© Titanic / Paramount Pictures)

Denne artikel blev første gang delt i marts 2022.

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev var i 2022 forbi vores podcast i anledning af hans film Rose. I den forbindelse fortalte han om sin over 25 år lange karriere – der har budt på op- og nedture i både Danmark og i USA.

Filmskaberen åbnede bl.a. for første gang op om et Hollywood-projekt med Christian Bale og Zack Snyder, som gik i hårdknude, da Sean Penn blev en del af det.

Men i podcasten fortæller han også om sit allerførste USA-eventyr, der startede kort tid efter sin eksperimenterende spillefilmsdebut Portland i 1996.

Den førte ham nemlig over på den anden side af Atlanten, hvor han udviklede et filmprojekt med selveste James Cameron. Danskeren fortæller:

- Jeg var derude i 1997 med 'Portland' og udvikle noget for James Cameron og alt muligt, som han så ikke turde lave. Det var for kulturelt mørk, tror jeg.

- Det var en virkelig heftig historie, som Steen Bille og jeg skrev sammen, der hed ’The Last Born’, som er sådan en serial-killer film, der drejer over i science fiction, som jeg jo på en eller anden måde stadig håber at lave.

- Det er en vild, vild historie. Men der var ingen som turde lave det.

Selvom ’The Last Born’ ikke blev til noget, så lyder det stadig til, at Niels Arden Oplev fik sig noget af en oplevelse:

- Steen og jeg, og faktisk også mine børn og daværende kone, var i Los Angeles i flere måneder, hvor Steen og jeg tog på arbejde på Lightstorm Entertainment hver dag og tog billeder af os selv ved siden Terminatorstatuen. Den der metalstruktur af Terminator, som står dér.

Camerons ikoniske studie, Lightstorm Entertainment, var dog ikke det eneste sted, som det danske makkerpar fik lov til at se:

- Vi var også nede og besøge James Cameron på settet i Mexico i Rosarita, der hvor han optog Titanic, og kom op og klagede over, at han havde fået svamp imellem fødderne, fordi han stod i vand hele tiden. Det var nogle vilde dage.

Hør flere af Niels Arden Oplevs spændende historier i vores podcast herunder – og se ’Rose’ i biografen nu.

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.