Cookie- og Privatlivspolitik
Et nyt Stephen King-gyserfænomen er på vej i biografen: Er det her den nye Pennywise?

Et nyt Stephen King-gyserfænomen er på vej i biografen: Er det her den nye Pennywise?

'The Boogeyman' går i fodsporene på 'Smile'

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

Stephen King er garant for et godt gys. Det er dog ikke altid, at Hollywood har formået at omsætte hans værker til seværdige film.

Listen over fejlslagende King-filmatiseringer overstiger formentlig listen med vellykkede.

Men når dét så sker. Så er der oftest tale om et decideret fænomen. Fra Carrie i 1976 over 'The Stand', der blev den mest sete miniserie på Network Television i 90’erne, til klovnen Pennywise i de to It-filmatiseringer, hvoraf de seneste fra hhv. 2017 og 2019, er endt blandt de bedstsælgende gyserfilm nogensinde!

Nu tyder noget på, at vi kunne have et nyt King-fænomen på vej.

Filmen The Boogeyman har nemlig fået så gode reaktioner fra sit test-publikum, at den er gået fra at være en streamingtitel til at få en regulære biografpremiere den 2. juni i USA.

Gyseren var tiltænkt en premiere på tjenesten Hulu senere i år, men Disneys 20th Century Studios har nu skiftet kurs. Stephen King har ligeledes selv set filmen og givet sin velsignelse.

 

LÆS OGSÅ: Stephen King udpeger hvilken af sine bøger, som han helst vil have filmatiseret

Vi så noget lignende ske sidste år, da Paramount valgte at rykke Smile fra deres streamingtjeneste og ud til biograferne. Den endte som årets bedst sælgende gyser, og i Danmark alene formåede den at trække over 137.000 i biografen – et helt usædvanligt tal for den genre!

'The Boogeyman' er baseret på en novelle af Stephen King, som man kan finde i forfatterens antologibog 'Night Shifts' (Natholdet) fra 1978 og handler om en 16-årig pige og hendes lillesøster, der sørger over deres mors død. De må kæmpe imod en overnaturlig kræft, som indtager deres hus efter, at deres far – en psykolog – har haft en desperat patient på besøg.

Filmen er instrueret af Rob Savage, som fik en del opmærksomhed for sin Zoom-gyser 'Host' i 2020, og rollelisten består bl.a. Chris Messina (Operation Argo, Birds of Prey) og stortalentet Sophie Thatcher fra den populære gyserserie 'Yellowjackets'.

Mest bemærkelsesværdigt er måske, at det er duoen Bryan Woods og Scott Beck, som stod bag et andet gyserfænomen med A Quiet Place, der har forfattet manuskriptet i samarbejde med Mark Heyman (Black Swan).

'The Boogeyman' er produceret af Shawn Levy og selskabet 21 Laps, der har stået bag bl.a. 'Stranger Things' og Free Guy.

Kings originale historie spiller på den barnlige frygt for, hvad der gemmer sig under sengen eller inde i skabet, og kan denne bliver omsat til film, ja, så kan Boogeymanden meget vel blive den nye Pennywise. Vi får se!

'The Boogeyman' har endnu ikke en dansk premieredato. Men vi krydser fingre for, at det sker!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marathon Max

Huh? Jeg kan ret godt lide filmatiseringerne af hans værker.
I min optik er 80% af disse vellykket og udemærket. 10% er geniale. Og de resterende 10% af mislykkeds og decideret dårlige.

Daniel Hartvig Nielsen

Hej. Fedt, at du er så begjestret for King-filmatiseringer - der er bestemt flere mesterværker imellem!
Det er dog ikke den gængse opfattelse, at 90% er vellykkede/geniale.

Jeg er selv står King fan, og kan absolut finde en masse interessante ting i de fleste film baseret på hans bogforlæg!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.