Nolan overgår sig selv: Genskaber atombombe-eksplosion uden computereffekter

"Der var store, praktiske problemer"
Oppenheimer plakat
(© Warner Bros.)

Christopher Nolan er kendt for sin kompromisløse tilgang til praktiske effekter, som bl.a. kostede en Boeing 747 livet i Tenet. I hans kommende film Oppenheimer skubber han grænserne yderligere.

I filmen, der handler om J. Robert Oppenheimer, der er med til at skabe atombomben i Manhattan-projektet sammen med bl.a. danske Niels Bohr, genskaber Nolan den første nukleare bombesprængning nogensinde. Og helt uden computereffekter.

 

LÆS OGSÅ: Se det første officielle foto af Robert Downey Jr. i Nolans nye storfilm

- At genskabe Trinitytesten uden brug af computereffekter var en kæmpe udfordring, siger instruktøren om den første prøvesprængning i New Mexico, USA til Total Film.

- Min effektsuperviser, Andrew Jackson, som jeg fik tidligt ombord, kiggede på, hvordan vi kunne skabe en masse visuelle elementer i filmen praktisk, fra at repræsentere kvantedynamik og kvantefysik til Trinitytesten selv, til at genskabe, med mit hold, Los Alamos på en bakke i New Mexico med ekstraordinært vejr, som var påkrævet til filmen i forbindelse med de meget barske vilkår derude – der var store, praktiske udfordringer.

 

LÆS OGSÅ: Den ultimative gennemgang af Christopher Nolans film

Christopher Nolan er ikke bleg for at udfordre sig selv, når det kommer til sine ambitiøse film. Se bare på The Dark Knight-trilogien, Inception, Dunkirk og senest 'Tenet'. Alle film med store armbevægelser og vanvittigt flotte visuelle sider. Ofter skabt uden CGI (computeranimation).

Oppenheimer er ifølge instruktøren et af de mest udfordrende projekter, han har været en del af i forhold til både størrelse, logistik og praktik.

På rollelisten finder vi et væld af stjernenavne. Bl.a. Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Kenneth Branagh, Rami Malek og Josh Hartnett. Se hele rollebesætningen her.

Oppenheimer får biografpremiere den 20. juli 2023.