Cookie- og Privatlivspolitik
Zlatko Buric står for årets sjoveste film-replik: Nu får han amerikansk reklame

Zlatko Buric står for årets sjoveste film-replik: Nu får han amerikansk reklame

Skuespilleren er nomineret til fornem pris

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Filmen Triangle of Sadness har gået sin sejrsgang verden over, efter den vandt Guldpalmen i Cannes tidligere på året. Herhjemme har den solgt 85.000 billetter i biografen, og ved European Film Awards er Ruben Östlunds satiriske drama nomineret til fem priser.

En af de nominerede navne, der springer i øjnene, er den danske skuespiller Zlatko Buric, som kan få prisen for Årets europæiske skuespiller. Han spiller rollen som den russiske rigmand Dimitry, der lever af at sælge gødning. Eller som han siger: "I sell shit". Den sætning går igen flere gange i filmen og er med Burics karismatiske udstråling og selvironi måske årets sjoveste filmreplik.

 

LÆS OGSÅ: Dansker lavede den samme scene 160 gange i international storfilm

Markedsføringsfolkene bag filmen er ikke i tvivl om, at "lort er guld", og derfor bruges Zlatkos replik i en amerikansk reklame for filmen (skjult som en reklame for Dimitrys firma), der er som taget ud af billedrørsfjernsynenes storhedstid. Se den nederst i artiklen.

I 'Triangle of Sadness' modtager modelparret Carl og Yaya et cruise-ophold, hvor de omgives af både den velhavende overklasse og personalet (deriblandt danske Vicki Berlin), der gør alt for at tjene passagererne. Midt i filmen har Zlatko Buric som den kapitalistiske russer en politisk diskussion med den kommunistiske kaptajn (Woody Harrelson) – også et klart højdepunkt.

 

LÆS OGSÅ: Hvis du er født smuk, kan du kravle op i samfundet uden penge eller uddannelse

Udover nomineringen til Buric er filmen også nomineret til priser for Bedste europæiske film, Bedste europæiske manuskript og Bedste europæiske instruktør.

Blandt de nominerede ved årets European Film Awards-uddeling er også den danske Oscar-kandidat, Holy Spider, der er nomineret i fire kategorier.

Triangle of Sadness er aktuel i biografen – find dine billetter her.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.