Prisen stikker af! 'Fast & Furious 10' bliver en af verdens dyreste film

Bliver angiveligt 70 % dyrere end seneste film i serien
Billede
(© Fast & Furious 9 / Universal Pictures)

Film er dyre, og film med masser af action-effekter (og lønbevidste skuespillere) er MEGET dyre. Fast & Furious-serien er ingen undtagelse, men den kommende 10. film tager det alligevel til et nyt niveau: 340 mio. dollars skulle prisen angiveligt lyde på! Det er intet mindre end 2,439 mia. danske kroner.

Ifølge The Wrap er det kilder tæt på produktionen af Fast & Furious 10, der har talt om et budget i det høje luftlag, som er ikke mindre end 70 % højere end det til Fast & Furious 9, der blev til for "sølle" 200 mio. dollars.

Indtil videre har serien dog indbragt 6,6 mia. dollars i indtægter på verdensplan, så der er selvfølgelig også en gulerod på størrelse med Vin Diesels overarme i den anden ende.

 

LÆS OGSÅ: Nyt Fast & Furious-drama: Instruktør forlader optagelserne til den nye film

Covid-19 får en del af skylden for de høje omkostninger, da der måtte lukkes ned undervejs og tages adskillige forbehold, der normalt ikke er en del af en filmproduktion. Desuden nævnes den generelt høje inflation verden over, en længere pause grundet instruktørskifte samt stigende lønninger hos Vin Diesel og Co. som faktorer.

Spørgsmålet bliver nu, om filmen overhovedet kan tjene sig selv hjem. Den seneste film i serien genererede 726 mio. dollars på verdensplan, så det er ikke umuligt. Dog skal der oveni de 340 mio. dollars også lægges markedsføringsomkostninger, der også må forventes at ligge i den høje ende.

Prisen bringer filmen op som nr. 4 på listen over alle tiders dyreste film (ikke indregnet inflation).

Top 5 dyreste film nogensinde ifølge MovieWeb:

1. Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand - 422 mio. dollars

2. Avengers: Age of Ultron - 386 mio. dollars

3. Avengers: Endgame - 350 mio. dollars

4. Fast & Furious 10 - 340 mio. dollars

5. Avengers: Infinity War - 316 mio. dollars

'Fast & Furious 10' har udover Diesel en rolleliste bestående af Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Ludacris, Sung Kang, Tyrese Gibson og Nathalie Emmanuel.

Plottet er dog indtil videre ukendt.

'Fast & Furious 10' får biografpremiere den 18. maj 2023.