Cookie- og Privatlivspolitik
Nyt i biografen: Disse 7 film glæder danskerne sig mest til i efteråret

Nyt i biografen: Disse 7 film glæder danskerne sig mest til i efteråret

Oktober og november byder på mange herlige biografture

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se de forskellige trailers herunder, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Udover regn og rusk, byder efteråret også på et stort udvalg af film i biografen. Der er dog nogle titler, som er lidt mere ventede end andre blandt jer læsere her på kino.dk.

Vi har således kigget på alle kommende biograffilm i oktober og november og fundet de syv titler, der har fået både flest stemmer og højeste score hos jer.

Der venter alt fra superhelte og gys, videre til satirisk dansk komik og et ungdomsdrama.

Sådan gjorde vi: Kun film med over 50 stemmer er med på listen, så hvis den film, DU glæder dig mest til, ikke er med blandt de syv titler, giv den gerne en stemme på filmens profil.

De 7 mest ventede film i oktober og november er ifølge brugerne på kino.dk som følger:

7. Lykkelige omstændigheder - biografpremiere den 6. oktober

Den danske romantiske komedie handler om søstrene Katrine og Karoline, der var tætte som børn, men som i dag ikke kunne leve meget mere forskelligt. Karoline lever i et forgældet forhold, mens Katrine har det hele i sit forhold. Det vil sige alt undtagen børn.

Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til - og får til gengæld hendes kommende baby. Intet går dog som planlagt…

'Lykkelige omstændigheder' er Anders W. Berthelsens første film som soloinstruktør. Han har dog tidligere været medinstruktør på Ser du månen, Daniel med Niels Arden Oplev.

 

6. Black Adam - biografpremiere den 19. oktober

Superheltefilmen er baseret på DC-tegneserierne om superskurken af samme navn med Dwayne Johnson i titelrollen.

5000 år efter slaven Black Adam blev beriget med almægtige kræfter fra de gamle guder - for herefter at blive fængslet - bliver han endelig befriet fra sin underjordiske grav. Nu er hab klar til at udøve sin unikke sans for retfærdighed i den moderne verden. Men vil han være skurk eller helt?

Filmen er et drømmeprojekt for Dwayne Johnson, der for mere end 10 år siden startede processen med at få vækket Black Adam til live på det store lærred.

 

Det danske ungdomsdrama følger seks unge, der får udfordret deres grænser på Rosenholm Gymnasium, hvor de nye 1.g'ere skal igennem en masse ritualer ved årets skolestart, hvilket får stor betydning for deres videre liv på gymnasiet.

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma, og de to piger finder hurtigt sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g'eren Pelle og kæreste med Pelles bedste ven Emil. Men da Emil og Frida får et godt øje til hinanden, bliver der lagt afstand mellem pigerne, som hurtigt mister fodfæstet i det sociale spil.

Kærlighedsfilmen instrueres af kvinden bag biografhittet Jagtsæson og har unge talenter fra bl.a. Retfærdighedens ryttere og Druk på rollelisten.

 

4. Black Panther: Wakanda Forever - biografpremiere den 9. november

'Black Panther: Wakanda Forever' er en efterfølger til superheltefilmen Black Panther fra 2018, hvor prins T'Challa overtager magten i det afrikanske land Wakanda efter sin fars død.

Efterfølgeren instrueres ligeledes af Ryan Coogler, men efter Chadwick Bosemans død i 2020, bliver filmen helt uden titelkarakteren. Til gengæld vil den fokusere på andre karakterer fra Wakanda, herunder især Shuri. Endelig ses en ny modstander i form af Namor the Submariner - en karakter der ikke tidligere har optrådt i Marvels filmiske univers.

 

3. Fædre og mødre - biografpremiere den 3. november

Den satiriske 'Fædre og mødre' er en ny komedie af Paprika Steen. Filmen handler om ægteparret Piv og Ulrik, der prøver at blive en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse.

Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så. Piv og Ulrik må med andre ord gå rigtig langt for at blive optaget - og hvad er man ikke villig til at gøre for sine børn?

'Fædre og mødre' sætter på humoristisk vis fokus på moderne forældre med pinagtige og tå krummende optrin. På rollelisten er en perlerække af danske skuespillere samlet, herunder Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann med mange flere.

 

2. The Woman King - biografpremiere den 24. november

Den historiske storfilm 'The Woman King' er baseret på virkelige hændelser, som fandt sted i Kongeriget Dahomey i Afrika. Filmen fortæller historien om Nanaisca, general for den kvindelige militærenhed Amazons og hendes datter Nawi, som sammen bekæmpede de franskmænd og nabostammer, der gjorde deres folk til slaver.

I hovedrollen som Nanisca finder man den Oscar-vindende skuespillerinde Viola Davis, som er kendt fra film som NicevilleFences og Ma Rainey's Black Bottom. Der er også unge stjerne på rollelisten, heriblandt Star Wars-stjernen John BoyegaHero Fiennes Tiffin fra After-filmene og Lashana Lynch, som bl.a. kunne ses som den nye agent 007 i James Bond-filmen No Time to Die.

 

1. Halloween Ends - biografpremiere den 13. oktober

Gyserfilmen 'Halloween Ends' er en opfølger til Halloween fra 2018 samt dens fortsættelse Halloween Kills. Denne film vil således fungere som en afslutning på trilogien.

Handlingen udspiller sig fire år efter hændelserne i 'Halloween Kills'. Laurie er ved at skrive en bog om morderen  Michael Meyers, som ikke er blevet set siden. Men da en ung mand anklages for at have dræbt en dreng, han babysittede, tvinges hun til én gang for alle at konfrontere den ondskab, der har forfulgt hende i årevis.

Slasher-franchisen startede i 1978 med John Carpenters Halloween. Men som titlen 'Ends' antyder, må det formodes, at denne film vil blive afslutningen på sagaen.

 

Se alle kommende film i biografen her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.