James Cameron kritiserer superheltene fra Marvel og DC: "Det er ikke måden at lave film på"

Har han en pointe?
Avengers: Age of Ultron
(© Avengers: Age of Ultron (Disney Pictures))

Det er mere end 10 år siden, vi fik James Camerons første Avatar. Til december lander så langt om længe efterfølgeren Avatar 2: The Way of Water.

Den banebrydende filmskaber tager os således med til sit fantasifulde univers, hvor vi nu møder den første films karakterer hele 15 år senere. Bl.a. er Sam Worthington og Zoë Saldañas karakterer i mellemtiden blevet forældre.

Det er bl.a. i denne årelange modningsproces og her ikke mindst deres nye forældrerolle, at karaktererne får dybde, mener den 68-årige mand bag de indtil videre to film og stiller derfor spørgsmålet:

- Hvad sker der, når de karakterer modnes og indser, at de har et ansvar uden for deres egen overlevelse?

 

LÆS OGSÅ: James Cameron sammenligner sine nye Avatar-film med 'Ringenes Herre'

Netop samtalen om karakterer leder til James Camerons mening om og skarpe kritik af Marvel og DC's karakterer. Det skriver Variety. James Cameron forklarer:

- Når jeg ser på disse store, spektakulære film - jeg ser på jer, Marvel og DC - er det lige meget, hvor gamle karaktererne er, de opfører sig alle, som om de går på college. De har forhold, men det har de virkelig ikke. Cameron fortsætter:

- De stopper aldrig med at gøre, hvad de gør på grund af deres børn. De ting, der virkelig gør os jordnære og giver os styrke, kærlighed og et formål? De karakterer oplever det ikke, og jeg tror ikke, det er måden at lave film på.

'Avatar 2: The Way of Water' har biografpremiere den 14. december.