Biografaktuel superheltefilm er den bedste DC-film i 14 år - ifølge publikum

Rotten Tomatoes har gjort stemmerne op
Black Adam
(© Black Adam (Warner Bros.))

I skrivende stund har den biografaktuelle superhelte-film Black Adam den højeste publikums-score på Rotten Tomatoes, det blandt biograffilmene fra DC siden The Dark Knight fra 2008.

For med intet mindre end en friskhed på hele 90% har 'Black Adam' ramt rent hos en stor del af publikum. Denne høje score står i skærende kontrast til scoren på de noget mindre 39% blandt filmens anmeldere.

Det er altså med al tydelighed blandt de mere end 2.500 brugeranmeldelser, at 'Black Adam' er klart mere positivt modtaget end hos de 217 anmeldere fra diverse medier, der er samlet hos Rotten Tomatoes.

 

LÆS OGSÅ: Pierce Brosnan er kæmpe The Rock-fan: "Han har rejst sig som en superhelt" 

The Dark Knight har til sammenligning hele 94% friskhed hos både anmeldere og publikum. Det skriver Comic Book.

Hvad DC-film angår, finder man dog også her Zack Snyders alternative version af sin Justice League, der blev udgivet direkte på streamingtjenesten HBO Max med en publikums-score på 94%.

Man kan selvfølgelig gå ind og kigge nærmere på hver enkelt anmeldelse for flere nuancer end blot "god" eller "dårlig", som anmeldelserne opsummeres til hos Rotten Tomatoes. Ikke desto mindre kan man ikke underkende den store forskel i score, hvad angår modtagelsen af 'Black Adam'.

 

LÆS OGSÅ: Dwayne Johnson flyver om kap med jetfly som antihelten Black Adam

'Black Adam' er baseret på DC-tegneserierne om antihelten af samme navn. Dwayne Johnson indtager her med svulmende muskler den brutale titelrolle.

Historien om Black Adam tager sin begyndelse for hele 5000 år siden, hvor en slave blev beriget med almægtige kræfter fra de gamle guder, det kun for at blive fængslet efterfølgende.

I vores nutid bliver slaven aka Black Adam imidlertid sluppet fri af sin fangenskab. Nu er anti-helten således klar til, at enten redde dagen eller slet ikke. For det er en helt særlig form for retfærdighed, Black Adam udøver.

'Black Adam' kan ses i biografen netop nu.