Store afsløringer: Alt vi ved om de 5 kommende animationsfilm fra Disney og Pixar

Der er meget at glæde sig til!
Billede
(© Elemental / Disney)

Der er nok ingen, der kan få os til at grine og græde som Disney og Pixar. Selv for ganske nyligt har film som Encanto og Sjæl taget verden med storm.

Til den store Disney-konference D23 Expo i sidste weekend, fik vi nu helt nye informationer om en række kommende projekter, som børn og voksne i alle aldre kan glæde sig til at se i den nærmeste fremtid.

Her har vi samlet alt, hvad vi fik at vide til begivenheden om de kommende fem animationsfilm.

Elemental / Disney

 

Elemental

Pixar har gennem årene været gode til at give følelser til alt fra legetøj til biler – ja, endda til følelser selv med filmen Inderst inde.

I deres nye film Elemental spørger de nu: “Hvad hvis elementer havde følelser?”.

Det er konceptet bag et nyt fantasifuldt eventyr, der følger Ember og Wade, som bor i en by, hvor alle elementer - ild, vand, jord og luft – lever sammen.

Ember er en sej ildsjæl, mens Wade er en stille og rolig fyr, der bare følger med strømmen.

Se en konceptskitse af makkerparret herover samt det nyligt offentliggjorte billede i toppen af artiklen.

Leah Lewis (The Half of It) og Mamoudou Athie (Jurassic World Dominion) lægger stemme til henholdsvis Ember og Wade.

’Elemental’ har amerikansk premiere den 16. juni. Vi afventer stadig den danske premieredato.

 Elio / Disney

Elio

Pixar kunne også annoncere de første planer til en anden original historie fra animationsstudiet, nemlig filmen Elio.

Her følger man den 11-årige titelkarakter, en drømmer, der har svært ved at passe ind. Hans mor Olga arbejder på et tophemmeligt militærprojekt, hvor hun prøver at afkode et mærkeligt signal fra det ydre rum.

Pludselig bliver Elio beamet ud i rummet og ender med at blive forvekslet som værende en intergalaktisk ambassadør for Jorden.

Elio skal spilles af Yonas Kibreab (Obi-Wan Kenobi), mens moderen Olga bliver bragt til live af America Ferrera (Sådan Træner Du Din Drage).

Filmen forventes at få premiere i foråret 2024.

Inderst Inde 2 / Disney

Inderst Inde 2

Fans af den Oscar-vindende tåreperser Inderst inde kan godt begynde at glæde sig. Pixar nemlig offentliggjort, at en efterfølger er sat i produktion.

Endnu en gang kommer vi ind i hovedet på Riley, der nu er teenager, og det kommer nok til at fremprovokere en masse nye følelser.

Læs mere om Inderst Inde 2 her

Filmen forventes at få premiere i sommeren 2024, hele 10 år efter originalen.

En Forunderlig Verden / Disney

En forunderlig verden

Det er ikke kun Pixar, der kunne afsløre nye og kommende animationsfilm. Disney Animation Studios har ligeledes spændende projekter i horisonten. Bl.a. animationsfilmen En Forunderlig Verden, der allerede har fået sin første trailer, som du kan se herunder.

I filmen møder vi en legendarisk og eventyrlysten familie, der må se bort fra deres forskelligheder, hvis de vil redde en forunderlig verden fyldt med farer og overraskelser.

Filmen har et strålende cast med navne som Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain, Prisoners, Nightcrawler), Dennis Quaid (The Day After Tomorrow) og Lucy Liu (Charlie’s Angels, Kill Bill).

Instruktøren er Don Hall, der tidligere har stået bag den anmelderroste Big Hero 6, som var nomineret til en Oscar for Bedste animerede spillefilm.

’En forunderlig verden’ har dansk biografpremiere den 24. november 2022.

Wish / Disney

Wish

Til sidst vil man næste år kunne se en film, som næsten ikke kunne komme fra andre end Disney.

Wish er nemlig en episk, animeret musical, der stiller spørgsmålet: ”Hvordan blev ønskestjernen til, som så mange har kigget på og fortalt sine drømme gennem tiden?”

Filmen finder sted i ønskernes rige Rosas. Her bliver vi præsenteret for den 17-årige Asha - en optimist med et skarpt sind, der bekymrer sig uendelig meget om sit samfund.

I et øjebliks desperation beder Asha en lidenskabelig bøn til stjernerne, som besvares af en kosmisk kraft i form af en lille kugle af endeløs energi kaldet Star.

Sammen må de stå over for farlige fjender for at redde hendes samfund og bevise, at når en modig persons vilje forbindes med stjernernes magi, kan der ske vidunderlige ting.

Asha spilles af den nylige Oscar-vinder Ariana DeBose (West Side Story), mens alle sangene er skrevet af Julia Michaels, som man måske kender som kunstneren bag superhits som ’Issues’ og ’Heaven’.

’Wish’ forventes at få premiere i efteråret 2023.