En af disse 3 film bliver Danmarks Oscar-kandidat 2023

Ny dansk triumf?  
Billede
(© Marcel Zyskind / Scanbox)

Den danske Oscar-komité udpegede i dag de film, der har chancen for at blive en del af den imponerende liste af danske film, der har været nomineret til prisen for ”bedste internationale filmved verdens største filmprisuddeling. 

Hvert land kan kun indstille en enkelt film til udskilningsløbet ved Oscar-showet. Hvilken film, der ender med at blive Danmarks kandidat i kapløbet om en potentiel nominering, udpeges endeligt af komitéen d. 27. september. Komitéen består af repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet.

'Holy Spider' af Ali Abbasi er en thriller om en iransk journalist, der skal efterforske mordene på en række prostituerede begået af den såkaldte Edderkoppemorder.

 

LÆS OGSÅ: Efteråret i biografen: Her er 15 film vi glæder os ekstra meget til

Filmen havde verdenspremiere ved den prestigefyldte Cannes Film Festival, hvor hovedrollen Zar Amir Ebrahimi vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller. ’Holy Spider’ får dansk premiere d. 13. oktober.

'Resten af livet' af Frelle Petersen fik dansk premiere i sommers, og er et familiedrama om sønderjyske Maren og Egon, der forsøger at vende tilbage til livet efter de mister deres voksne søn.

'Du som er i himlen' af Tea Lindeburg fik dansk premiere tilbage i februar. Filmen udspiller sig i 1800-tallet, hvor vi hen over et døgn følger den unge pige Lise, hvis liv og drømme forandres for altid, da hendes mor går i fødsel. 'Du som er i himlen' har allerede vundet adskillige priser på diverse filmfestivaler verden over.

Alle Oscar-nomineringer, inklusiv de fem film i kategorien ”bedste internationale film”, udmeldes den 24. januar 2023. Selve Oscar-uddelingen finder sted d. 12. marts i Los Angeles.