Cookie- og Privatlivspolitik
Harry Potter-sportsgren skifter navn efter kontroversielle udtalelser fra J.K. Rowling

Harry Potter-sportsgren skifter navn efter kontroversielle udtalelser fra J.K. Rowling

Sportsudøverne vil klippe trådene til forfatteren

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

For 25 år siden lærte vi for første gang om den magiske sportsgren Quidditch, som fik sin debut i den første Harry Potter-bog.

Siden da har sportsgrenen vokset sig til et verdensomspændende fænomen, hvor fantasy-franchisens magiske udgave med flyvende koste og vrede bolde er kommet ned på jorden, så alle kan være med.

Sporten bliver spillet af tæt på 600 hold fordelt over 40 lande, og nu har de medvirkende besluttet at ændre navnet på deres sport fra Quidditch til Quadball.

Nyheden om skiftet kommer fra de nordamerikanske organisationer U.S. Quidditch (nu U.S. Quadball) og Major League Quidditch (nu Major League Quadball), mens den internationale organisation for sporten IQA har udtalt, at de også vil følge trop.

 

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen kaster med Harry Potter-magi: Jeg fandt min egen teknik med tryllestaven

Organisationerne gav tilbage i december to grunde til, at et potentielt navneskifte var på vej. For det første ønskede spillerne selv at få rettighederne til deres sport, hvor navnet "Quidditch" lige nu ejes af Warner Bros., mens de involverede for det andet ville klippe trådene til Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling.

Rowling kom først i modvind i 2020, da hun begyndte at skrive om transkvinder på Twitter. Forfatteren har siden da delt flere af sine holdninger om transsamfundet på det sociale medie på trods af hård kritik.

U.S. Quadball og Major League Quadball har tidligere delt en pressemeddelelse, der slog fast, at de ønskede at bibeholde deres plads som en af de mest prograssive sportsgrene i verden, når det gælder ligestilling og inklusivitet, og at et navneskift derfor er et skridt i den rigtige retning for dem.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.