10 Bond-kandidater: Her er skuespillerne, der kan blive den næste agent 007

Hvem skal overtage efter Daniel Craig?
Billede
(© CASINO ROYALE (EON PRODUCTIONS))

Daniel Craig har lagt pistolen på hylden efter No Time to Die. Det store spørgsmål er derfor nu: Hvem skal overtage det ærefulde hverv som agent 007?

Craig holder rekorden som skuespilleren, der har spillet Bond i længst tid, så der er store forventninger til hans efterfølger. Ja, han har faktisk været med til at ændre rollen for altid.

Da Bond-produeren Barbara Broccoli tidligere har udtalt, at de er åbne for at caste den nye Bond uanset køn og etnicitet, åbner det også op for en lang række andre mulige skuespillere, der kan se deres snit til at spille en af filmhistoriens mest ikoniske roller. Barbara Broccoli har dog senere fastslået, at hvis det står til hende, så forbliver karakteren en mand.

En ny afsløring fra journalist Ross King betyder dog, at flere af tidligere favoritter formentlig allerede kan vinke farvel til rollen. Han fortæller nemlig, at producerne leder efter en skuespiller i 30'erne og med en højde på mindst 1.77 meter (5’10”, red.).

Planen er nemlig, at den næste 007 skal kunne danne frontfigur i mindst tre film, der skal føre franchisen videre i samme ånd, som Daniel Craig gjorde.

LÆS OGSÅ: Nyt krav til den næste James Bond betyder, at flere favoritter er ude

Så med storfavoritter som Henry Cavill, Tom Hardy, Tom Hiddleston, Idris Elba og Sam Heughan, der alle ikke kan leve op til alderskravet, hvem er så tilbage?

Både fans og bookmakere har som bekendt i nu lang tid spået om, hvem der bliver den nye Bond med konstant skiftende bud. Da der endnu ikke er offentliggjort noget, er det nedstående udelukkende gætterier indtil videre. Nogle bud er dog mere sandsynlige end andre.

Selv har producerne udtalt, at deres jagt på den næste James Bond først indledes tidligst næste år, mens en ny 007-film formentlig først ser dagens lys i 2025 eller længere ude i fremtiden.

Tom Hopper

Det britiske stjernefrø blev lidt ud af det blå kastet ind som stor James Bond-favorit, da han pludselig dukkede op på bookingfirmaets William Halls liste efter rygter om, at han var endt på producernes short-list til at blive den næste agent 007.

Den 37-årige skuespiller virker da også som en oplagt mulighed: Britisk, veltrænet og stadig et nyt ansigt i branchen, på trods af roller i flere store serier som fx 'Game of Thrones', 'Black Sails' og 'The Umbrella Academy'.

Regé-Jean Page
En anden af internettes favoritkandidater til agent 007-rollen er allerede blevet set af mere end 63 millioner som the Duke of Hastings i Netflix-serien 'Bridgerton', hvor han både beviser, at han har charmen på plads OG ser godt ud i et jakkesæt.

Page har hintet til Bond-franchisen i et Twitter-opslag, hvor han sammen med en promo-video til 'Bridgerton' har skrevet "Shaken and stirred".

I et interview med Jimmy Fallon har Page kommenteret på sagen, hvor han ikke afviser muligheden, men nærmere ser på rygterne som en positiv konsekvens af at være brite i en succesfuld serie.

James Norton
Hvis du spørger bookmakerne og Diane Keaton, så er 37-årige James Norton født til at være James Bond.

Keaton og Norton medvirkede begge i filmen Mit hjem i Hampstead, mens Keaton i et interview nævnte, at Norton både var sexet, god til skuespil og klog.

Mange deler samme holdning som den erfarne skuespillerinde, så chancerne for, at den næste Bond kommer til at hedde James Norton, er gode.

Hans alder kan dog tale imod, da han formentlig vil være omkring de 40, når 007-film får premieren.

Richard Madden
Efter sin rolle i tv-serien 'Bodyguard' er 36-årige Richard Madden blevet en af storfavoritterne til at overtage den eftertragtede Bond-rolle.

Han har bevist sit værd i en lignende rolle, så han er en oplagt kandidat. Blandt fans er han også meget populær.

Han har før udtalt, at han ikke regner med at skulle spille Bond, men man skal aldrig sige aldrig.

 

Aidan Turner
En af bookmakernes øvrige favoritter er den 36-årige Poldark-skuespiller fra Irland. Noget tyder på, at tv-stjernen kunne få sit helt store gennembrud i filmbranchen som den nye James Bond.

Turner er ikke helt ny indenfor franchiseverdenen, da han medvirkede i Hobitten-filmene som dværgen Kili, mens hans stigende popularitet som Ross Poldark i tv-serien af samme navn nok også er med til at øge hans chancer.


Jack Lowden

En underdog til den ikoniske rolle er den unge brite Jack Lowden, som flere og flere steder bliver omtalt som en mulig kandidat.

Med sine blot 31 somre er Lowden måske til den unge side, men hvis man går efter en ung James Bond til at genstarte universet, så taler det for ham. Erfaringeren med storfilm er dog begrænset, men har titler som Dunkirk og Maria Stuart - Dronning af Skotland på CV'et.

Senest medvirkede han i tv-serien 'Slow Horses', som følger en gruppe af britiske efterretningsagenter i afdelingen kaldet MI5 - så måske han fik samlet lidt god spion-erfaring op dér.

John David Washington

Man kan argumentere for, at Tenet var én lang audition til rollen som verdens mest berømte agent. I såfald sikke en auditon.

Denzel Washingtons søn har absolut flere Bondske kvaliteter - og han kunne være en interessant tilføjelse i universet. Derfor optræder han også på flere af bookmakernes lister.

Men med en alder på 38 år, er han måske "for gammel" til at leve op til producernes krav.

Jonathan Bailey

Et navn, som også optræder på listen hos flere betting-firmaer, er den 34-årige Jonathan Bailey. Britten har både en fornuftig alder og en højde på 1.80, der opfylder producernes (mulige) krav. Ligesom han også allerede har fået etableret sig som en skuespiller, der kan lidt af hvert.

Bailey har således både vist dramatiske og komiske takter, mens han desuden også har medvirket i musicals på de skrå brædder.

Karrieren har også budt på roller i tv-serier som 'Broadchurch', 'Crashing' og senest i 'Bridgerton' som Lord Anthony Bridgerton. Det helt store filmgennembrud venter dog, hvorfor han da også kan synes som en oplagt kandidat til rollen.

Robert Pattinson

Britisk, høj, attraktiv og i 30'erne. Robert Pattinson er på papiret en oplagt kandidat til den næste James Bond, mens man også må sige, at hans præstation i Christopher Nolans 'Tenet' var en god opvisning i rollen som cool spion.

I mellemtiden er Pattinson dog blevet en ny generations Batman - og med en fortsættelse på trapperne samt en masse andre små og skæve projekter, som den 36-årige skuespiller elsker at lave, så er rollen som Bond nok ikke i horisonten for ham.

Man skal dog aldrig sige aldrig - og han optræder da også flittigt på de fleste bookmakeres lister.

Tom Holland

Spider-Man-skuespilleren er noget af et sats. For selvom han optræder på diverse lister over favoritter til 007-rollen, så er han måske ikke så oplagt endda.

Med en alder på blot 26 år og en højde på små 173 cm, så opfylder han ikke producernes (mulige) krav. Ligeledes er hans kendisstatus måske også for etableret. Man skulle måske gå med et lidt mindre navn, hvor det er Bond-rollen, som fylder og ikke skuespillerens navn.

Holland selv har tidligere udtrykt interesse for at spille 007. Han har sågar givet et pitch til Sony om en ung Bond - en slags origin-historie har han forklaret. Det blev dog aldrig til noget.

Stjernen er formentlig også allerede hængt op på flere franchise-roller i Marvel- og Uncharted-regi, der formentlig ikke kan undgå at få en efterfølger med den første films store succes. Så det virker urealistisk. Men nu er han altså lige nævnt.