Thor-instruktør: Derfor er Christian Bales Gorr den bedste Marvel-skurk

Interview med Taika Waititi om 'Thor: Love and Thunder'
Billede
(© Walt Disney Pictures ©)

Den populære torden-gud fra Marvel er tilbage på storskærmen med fjerde solokapitel. Den længeventede Thor: Love and Thunder er biografaktuel over hele landet.

Find dine billetter her:


I anledning af filmens premiere har kino.dk taget en snak over zoom med filmens populære og gakkede instruktør Taika Waititi. Her faldt snakken både på Thors popularitet blandt fans, dansk film samt hvorfor Christian Bales skurk Gorr er noget helt særligt.

 

LÆS OGSÅ: Derfor er Thor den første Marvel-superhelt, der får sin fjerde solofilm i MCU

Snakken om Gorr faldt bl.a. på, om Gorrs popularitet skyldes, at karakterens baggrund er relaterbar:

- Ja. Og jeg tror, at han er den mest relaterbare i forhold til, hvad der driver ham mod det onde og mod hævn. Man behøver ikke engang at være forælder. Hvis man er et menneske, kan man forstå vreden. Man behøver ikke at være enig med ham, men man forstår, hvor vreden kommer fra, og hvorfor han er drevet i den retning.

Dertil har Waititi tidligere nævnt, at Bales skurk har scoret højere blandt publikum end nogen anden Marvel-skurk:

- Jeg tror, en af grundene til, at han scorede så højt, er fordi at det er Christian Bale, som i min mening er den bedste nulevende skuespiller. Når du får ham til noget… Han gør noget med sit skuespil, som bare… Det er på et helt andet niveau. Han er i en anden del af multiverset med sit skuespil. Et sted vi ikke kan nå.

- Og da vi testede det, elskede publikum at se ham, fordi han bare tilføjede noget til det.

LÆS OGSÅ: Thor 4-stjerne udnævner dansker som en af sine favorit filmskabere nogensinde

Rosen vil ingen ende tage, og Waititi fortsætter sin beundring af The Dark Knight-skuespilleren:

- Det er ligesom, da han spillede Dick Cheney. Det er en forfærdelig person og karakter, og han er en skurk. Men Bale får humaniseret ham og skildrer ham som en far, der bare passer på sin datter. Det er hans hovedformål.

- Det formår han at gøre med enhver karakter. Det er meget seværdigt. Og jeg forstår, at der er et menneske bag enhver skurk. Undtagen Hitler!

'Thor: Love and Thunder' kan ses i biografen nu.