Cookie- og Privatlivspolitik
Thor 4-stjerne udnævner dansker som en af sine favorit filmskabere nogensinde

Thor 4-stjerne udnævner dansker som en af sine favorit filmskabere nogensinde

Interview i anledning af superheltefilmen

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

Marvels nyeste superheltefilm, Thor: Love and Thunder, er netop nu aktuel i de danske biografer, hvor tordenguden denne gang drager ud på en rejse for at finde ud af, hvem han er.

Bag kameraet står igen den karismatiske Taika Waititi, der ligeledes instruerede den populære Thor: Ragnarok. Udover at sidde i instruktørstolen spiller Waititi også sten-manden Korg i Marvels cinematiske univers.

I anledning af filmens premiere mødte vi Waititi over Zoom til en snak om hans nyeste actionbrag, der ligesom alle hans andre film er fyldt med humor. Instruktøren har tidligere stået bag bl.a. What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople og den Oscar-vindende Jojo Rabbit.

Dansk film bliver på overraskende vis bragt på banen, da filmskaberen skal svare på, hvorvidt han nogensinde kunne finde på at lave en udelukkende alvorlig film.

- Nej. Jeg kan bare ikke gøre det. Det vil jeg lade være op til danskerne.

- Danskerne kan også være sjove! Men jeg kan ikke være så alvorlig. Jeg har altid sagt, at 'Jojo Rabbit' aldrig ville kunne komme ind på Cannes [Filmfestival, red.], fordi børnene overlever til sidst i filmen.

- Jeg har det som om, at franskmændene ville buhe af mine film. De ville buhe af 'Jojo Rabbit' i slutningen. De ville tænke, "hvaaaad? Du burde dræbe børnene. Det er filmkunst!"

LÆS OGSÅ: Derfor er Thor den første Marvel-superhelt, der får sin fjerde solofilm i MCU

- Men jeg vil helst, at folk ikke har det forfærdeligt, når de forlader mine film. Men nogle af mine yndlingsfilm er alvorlige, som jeg lærte om film gennem, da jeg var yngre.

Mens man tydeligt kan høre på Taika Waititi, at han er fan af de alvorlige danske film, han aldrig selv kunne finde på at lave, viser det sig også, at en dansk instruktør er blandt hans favorit filmskabere - nogensinde.

- [Andrej, red.] Tarkovskij er en af mine favorit filmskabere nogensinde. Jeg har set alle hans film igen og igen. [Lars, red.] von Trier er en af mine favorit filmskabere nogensinde. 

- Jeg har været forelsket i europæiske film i meget lang tid. Men jeg har fundet ud af, at jeg bare ikke er den slags filmskaber, selvom disse mennesker er mine helte.

- Jeg vil hellere se 'Breaking the Waves' end at lave 'Breaking the Waves', afslutter Thor-instruktøren.

'Thor: Love and Thunder' kan ses i biografen nu.

 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.