Sådan hænger den nye Buzz Lightyear-film sammen med 'Toy Story'

Øhh, hvad? Instruktøren forklarer
Lightyear / Walt Disney Pictures
(© Lightyear / Walt Disney Pictures)

Den længeventede Pixar-film Lightyear lander i biografen i denne uge, og i den anledning kommer vi ind på sammenhængen mellem Buzz Lightyear som legetøjsfigur og Buzz Lightyear som rigtig astronaut.

Find dine billetter til 'Lightyear' her:

Men hvordan hænger den kommende film egentlig hænger sammen med Toy Story-universet? Det er ret tydeligt fra filmens trailer, at den Buzz vi får at se i 'Lightyear', ikke er noget legetøj. Men hvem er han så?

Chris Evans, der lægger stemme til Buzz i 'Lightyear', har i et tweet forklaret, at der netop ikke er tale om legetøjet, men derimod mennesket Buzz Lightyear, som legetøjet er baseret på.

LÆS OGSÅ: Efter protester: Ny Pixar-film vil indeholde det første kys mellem to af samme køn

Men det lader ikke til at være den hele sandhed.

Filmens instruktør Angus MacLane har i et interview med Entertainment Weekly nemlig været ude og komplicere tingene en smule:

- […] det er en ligetil sci-fi actionfilm om Buzz Lightyear-karakteren. I Toy Story-universet ville det være en film, som Andy måske ville se, og som kunne give ham lyst til at få en Buzz Lightyear-figur.

Maclane understreger dog, at vi ikke kommer til at se Andy sidde og spise popcorn mod filmens slutning. På den måde er 'Lightyear' sin egen film.

SE OGSÅ: Første trailer til Pixar-filmen om Buzz Lightyear

Den kommende animationsfilm kan altså ifølge instruktøren forstås som en slags film i filmen.

Om denne film så er baseret på legetøjet, eller om legetøjsfiguren er baseret på filmen, må vi måske selv bare lege med tanken om.

Vigtigst er det at forstå, at filmen altså handler om space rangeren Buzz Ligtyear og ikke legetøjsfiguren, som er bedste venner med Woody.

'Lightyear' får premiere den 16. juni 2022.