Gyserlegende afslører: Sådan hjalp jeg Mark Hamill med at få sin rolle i Star Wars

Fans kan takke Freddy Krueger
Billede
(© Lucasfilm)

Manden bag den ikoniske gyserkarakter Freddy Krueger fra A Nightmare on Elm Street-filmene, Robert Englund, har i flere år delt historien om, hvordan han hjalp Mark Hamill til casting på rollen som Luke Skywalker i Star Wars-sagaen.

I et nyt interview med The Guardian uddyber Englund nu sin historie, der starter med en audition på en anden ikonisk film, nemlig Apocalypse Now

Da Englund var på vej hjem fra sin egen audition, blev han gjort opmærksom på, at en George Lucas-rumfilm også afholdte castings i samme bygning.

- George Lucas var min helt, så jeg tænkte: "Jeg tager med." På det tidspunkt ledte de efter en ældre skuespiller til Han Solo som en sej onkel, der lader dig ryge marijuana til jul.

- De kiggede på mig i fem minutter, tog nogle billeder. Jeg læste ikke. Det er det eneste, jeg husker.

Læs også: Mark Hamill afslører: Har haft hemmelige roller i alle Star Wars-film siden 2015

Mens Englund ikke husker tilbage på sin egen Star Wars-audition som noget særligt, endte han alligevel med at snubbe siderne med replikker til en yngre karakter, Luke Skywalker, med hjem.

- Jeg tog tilbage til min lejlighed i the Hollywood Hills, og min ven Mark Hamills cowboystøvler stod foran min dør. Han arbejdede nede af vejen ved CBS Studios som en succesfuld tv-skuespiller.

- Jeg husker, at jeg sagde: "Ved du hvad? George Lucas laver denne her rumfilm." Vi elskede begge to 'American Graffiti', så Mark ringede til sin agent og fik hende til at skaffe ham en audition.

Ifølge gyserlegenden kan Star Wars-fans altså takke ham for, at det netop blev Mark Hamill, der endte i rollen som Luke Starwalker.

Englund har dog også tidligere udtalt, at Hamills agent hader, at han fortæller denne historie. Ifølge hende havde hun nemlig allerede indsendt sin klients navn til audition, da han ringede til hende.