Cookie- og Privatlivspolitik
Tom Cruise forhindrede streamingpremiere på 'Top Gun 2'

Tom Cruise forhindrede streamingpremiere på 'Top Gun 2'

"Jeg laver film til det store lærred"

Stem op!
33
Stem ned!
0
(reset)

Om en uge er der premiere på actionfilmen Top Gun: Maverick i de danske biografer, men på filmfestivalen i Cannes havde filmen sin verdenspremiere med besøg af selveste hovedrolleindehaveren Tom Cruise.

Gallapremieren blev ledsaget af et storstilet luftshow, hvor jetfly susede forbi den sydfranske by efterfulgt af røg i rød, hvid og blå, der både er farverne på det amerikanske og franske flag.

Tom Cruise var dog ikke blot i byen for at drysse Hollywood-stjernestøv på den røde løber, men også for at dele ud af sine erfaringer fra filmens verden. Det skete ved et arrangement før Top Gun-premieren, hvor også kino.dk sad klar i salen.

Efter en halv times sammenklipning af filmøjeblikke fra Cruises karriere (og dem er der mange af, og det er nogle virkelig ikoniske af slagsen), dukkede den legendariske skuespiller op til flere minutters stående ovationer fra et opstemt publikum, der bestod af både fans og pressefolk.

På scenen sad han og delte ud af erfaringer fra sin karriere, og det blev hurtigt tydeligt, at Tom Cruise lever og ånder for film. Ikke mindst for biograffilm.

 
 
 
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk)

- Jeg forstår branchen. Men der er en speciel måde at lave film til biografen. Og jeg laver film til det store lærred. Jeg ved, hvor de ender henne bagefter, og det er fint. Men jeg tænker altid: Hvordan laver jeg film til distancen? Ikke kun til åbningsdagen, men efterfølgende.

Da Covid-pandemien ramte verden for over to år siden, blev 'Top Gun: Maverick' udskudt ad flere omgange, og undervejs i forløbet blev flere af Hollywood-kollegernes film sendt direkte på streamingtjenesterne. Men det var ikke en mulighed for Cruise:

- Det kommer ikke til at ske. Aldrig. Aldrig. Aldrig.

LÆS OGSÅ: "Den blodigste åbningsfilm nogensinde" overrasker på ikonisk filmfestival

- Det er meget forskelligt at lave en film fra at lave noget til tv. Hvordan man optager, hvordan man kommunikerer. Ligesom der er forskel på teatre og biografer. Film til biograferne er min kærlighed. Det er min passion.

- Jeg kommer ofte til premieren på film og tager min kasket på for at sidde blandt publikum. Jeg vil se trailerne, jeg vil opleve det hele. Jeg bruger meget tid sammen med biografejerne. Jeg vil forstå deres job, så jeg kan hjælpe dem. Hvordan skubber jeg formatet frem, mens jeg lærer alt, hvad jeg kan, undervejs?

Noget tyder på, at det igen er lykkedes Cruise at skubbe filmformatet frem. I hvert fald har hans totale dedikation til 'Top Gun: Maverick' givet pote hos anmelderne, der kalder efterfølgeren ”måske den bedste film i 10 år”.

I øvrigt blev stjernen overrakt en særlig Guldpalme - noget han virkede oprigtigt overrasket og stolt over at modtage.

Top Gun: Maverick får dansk biografpremiere den 26. maj.

Filmfestivalen i Cannes finder sted fra 17.-28. maj.

Følg med på vores Instagram, hvor vi dagligt dækker Cannes-festivalens begivenheder, store som små. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.