Se Anders W. Berthelsens vilde forvandling til musikikonet Bamse

Filmen har fået ny premieredato
Billede
(© Nordisk Film)

Anders W. Berthelsen, der lige nu er biografaktuel i Rose, har påtaget sig rollen at spille musikikonet Bamse. Han har her været igennem en radikal tranformation for at ligne Flemming Jørgensen. Se billedet af Berthelsen nederst i artiklen. 

Den længe ventede film om det danske musikkoryfæ Flemming 'Bamse' Jørgensen rammer biograferne et halvt år tidligere end planlagt, nemlig allerede den 25. august i år, hvor den åbner Biografklub Danmarks 2022/2023 sæson.

Det rørende feel-good drama Bamse handler om sangerens rørende kamp for anerkendelse og stræben efter kærlighed.

'Bamse' skildrer Jørgensens hårde opvækst, hvor han, som den eneste af 12 søskende, blev bortadopteret.

Hans adoptivfar havde høje ambitioner for den musikalske dreng og kunne ikke skjule sin skuffelse, da de ikke blev indfriet.

LÆS OGSÅ: Nyt i biografen: Her er danskernes 5 mest ventede film i maj

Det biografiske drama kommer selvfølgelig også til at indeholde flere af Bamses største hits.

Anders W. Berthelsen, der også snart er biografaktuel i Alle for fire, skal ikke bare ligne den folkekære musiker, han skal også selv synge Bamses sange. Berthelsen har selv tidligere udtalt følgende om rollen:

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming 'Bamse' Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt.

- Hans kamp for at få lov til at være her og gøre til, er meget rørende og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt.         

LÆS OGSÅ: Dansk stjerne skal spille Flemming 'Bamse' Jørgensen i ny film om sangerens liv

Rollelisten byder bl.a. også på Johanne Louise Schmidt (Afdeling Q-filmen Journal 64) som Bamses kone, Henrik Birch (Klumpfisken) som Bamses far samt Johannes Nymark, Signe Egholm Olsen og Brian Lykke.

Henrik Ruben Genz, som tidligere har stået bag Erna i krig, Gud taler ud og Frygtelig lykkelig, instruerer denne hyldest til den hjertevarme sanger.

'Bamse' har biografpremiere den 25. august 2022.

Flemming 'Bamse' Jørgensen som gadesangeren Rudolf i den populære julekalender 'Brødrene Mortensens Jul' fra 1998.

Foto: Brødrene Mortensens Jul / TV2 © 

Anders W. Berthelsen som Flemming 'Bamse' Jørgensen i det kommende biografiske drama 'Bamse'. 

Foto: Martin Dam Kristensen © Nimbus Film/Uppercut Media/Ja Film 2022