Samuel L. Jackson raser mod filmakademiet: Jeg skulle have vundet en Oscar

Den populære stjerne giver sit bud på ny Oscar-kategori
Billede
(© Disney Pictures)

Samuel L. Jackson mener, at han skulle have vundet en Oscar for sin sublime optræden i Quentin Tarantinos klassiker Pulp Fiction fra 1994.

I et nyt interview med The Times udtaler Jackson nemlig kækt:

- Jeg skulle have vundet.

Skuespiller-ikonet mener også, at han i det mindste fortjente en Oscar-nominering for sin rolle i Spike Lees Jungle Fever fra 1991.

Jackson var chokeret over, at hele to skuespillere fra dramaet Bugsy fik nomineringer i kategorien Bedste mandlige birolle, når han ikke engang fik én:  

- Min kone og jeg så 'Bugsy'. Satans! De blev nomineret, og jeg gjorde ikke? Sorte plejer ellers at vinde, når de laver forfærdeligt lort på film.

- Ligesom Denzel [Washington] fik en Oscar for at være en forfærdelig strømer i Training Day. Alt det fantastiske arbejde han lavede i opløftende roller som Malcolm X? Nej, vi giver det til dette røvhul.

LÆS OGSÅ: Endelig! Samuel L. Jackson får en Oscar!

Den 73-årige skuespiller fortsætter sin kritik af Oscars:

- Så måske skulle jeg have vundet en. Men Oscars rykker ikke kommaet på din check. Det handler om at få røve i sæderne, og det er jeg lykkes med.

Samuel L. Jackson mener, at de parametre, der bruges til at bestemme hvem, der vinder og taber er bagvendt. Han har medvirket i nogle af de højest indtjenende film nogensinde, men har aldrig vundet en Oscar. 

Tarantino-stjernen mener derfor, at der bør være en kategori for "Mest Populære Film", og at Spider-Man 3: No Way Home bør vinde den i år, fordi så mange mennesker så den i biografen:

- Det bør den! Den gjorde det film, altid har gjort - den fik folk ind i det store mørke rum. Alle film er valide. Nogle mennesker går i biografen for at blive rørt, andre kan lide superhelte. Hvis en anden film får flere numser i sæderne, betyder det bare, at dit publikum ikke er lige så bredt.

LÆS OGSÅ: Samuel L. Jackson udpeger sine 5 favorit Samuel L. Jackson-film

Skuespiller-legenden slutter af med at cementere sin status som en af de mest elskede skuespillere i Hollywood:

- Der er folk, som har haft succesfulde karrierer, men ingen kan recitere deres replikker. Jeg er ham, som siger det lort, der står på en T-shirt.

Noget tyder på, at Jackson har fat i den lange ende, da akademiet i år har indført en særlig kategori hvor folk kan stemme over Twitter på deres favorit film fra hele 2021.

Til dette års Oscar-show bliver Jackson dog tildelt en særlig Æres-Oscar til Govenors Awards, som afholdes den 25. marts.

Oscar-showet 2022 afholdes natten til den. 28 marts dansk tid.