Cookie- og Privatlivspolitik
Samuel L. Jackson raser mod filmakademiet: Jeg skulle have vundet en Oscar

Samuel L. Jackson raser mod filmakademiet: Jeg skulle have vundet en Oscar

Den populære stjerne giver sit bud på ny Oscar-kategori

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Samuel L. Jackson mener, at han skulle have vundet en Oscar for sin sublime optræden i Quentin Tarantinos klassiker Pulp Fiction fra 1994.

I et nyt interview med The Times udtaler Jackson nemlig kækt:

- Jeg skulle have vundet.

Skuespiller-ikonet mener også, at han i det mindste fortjente en Oscar-nominering for sin rolle i Spike Lees Jungle Fever fra 1991.

Jackson var chokeret over, at hele to skuespillere fra dramaet Bugsy fik nomineringer i kategorien Bedste mandlige birolle, når han ikke engang fik én:  

- Min kone og jeg så 'Bugsy'. Satans! De blev nomineret, og jeg gjorde ikke? Sorte plejer ellers at vinde, når de laver forfærdeligt lort på film.

- Ligesom Denzel [Washington] fik en Oscar for at være en forfærdelig strømer i Training Day. Alt det fantastiske arbejde han lavede i opløftende roller som Malcolm X? Nej, vi giver det til dette røvhul.

LÆS OGSÅ: Endelig! Samuel L. Jackson får en Oscar!

Den 73-årige skuespiller fortsætter sin kritik af Oscars:

- Så måske skulle jeg have vundet en. Men Oscars rykker ikke kommaet på din check. Det handler om at få røve i sæderne, og det er jeg lykkes med.

Samuel L. Jackson mener, at de parametre, der bruges til at bestemme hvem, der vinder og taber er bagvendt. Han har medvirket i nogle af de højest indtjenende film nogensinde, men har aldrig vundet en Oscar. 

Tarantino-stjernen mener derfor, at der bør være en kategori for "Mest Populære Film", og at Spider-Man 3: No Way Home bør vinde den i år, fordi så mange mennesker så den i biografen:

- Det bør den! Den gjorde det film, altid har gjort - den fik folk ind i det store mørke rum. Alle film er valide. Nogle mennesker går i biografen for at blive rørt, andre kan lide superhelte. Hvis en anden film får flere numser i sæderne, betyder det bare, at dit publikum ikke er lige så bredt.

LÆS OGSÅ: Samuel L. Jackson udpeger sine 5 favorit Samuel L. Jackson-film

Skuespiller-legenden slutter af med at cementere sin status som en af de mest elskede skuespillere i Hollywood:

- Der er folk, som har haft succesfulde karrierer, men ingen kan recitere deres replikker. Jeg er ham, som siger det lort, der står på en T-shirt.

Noget tyder på, at Jackson har fat i den lange ende, da akademiet i år har indført en særlig kategori hvor folk kan stemme over Twitter på deres favorit film fra hele 2021.

Til dette års Oscar-show bliver Jackson dog tildelt en særlig Æres-Oscar til Govenors Awards, som afholdes den 25. marts.

Oscar-showet 2022 afholdes natten til den. 28 marts dansk tid.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilieuser/139740

"Forfærdeligt lort" vil sige, at man udfører sit arbejde utroligt dårligt, som den her oversættelse, mens det, Samuel Jackson taler om, black people doing "terrible shit", handler om at gøre onde ting.
Det er ret misvisende at citere ham for at sorte skuespillere plejer at få priser, når de spiller dårligt, ikke mindst når hans konklusion er, at han også selv havde regnet med at få en.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.