Cookie- og Privatlivspolitik
Nyt i biografen: Her er danskernes 5 mest ventede film i maj

Nyt i biografen: Her er danskernes 5 mest ventede film i maj

Fra sci-fi og superhelte til ungdomsdrama og længe ventede efterfølgere

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se rækken af trailers herunder, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Maj måned byder både på længe ventede storfilm og følelsesladede dramaer.

Bl.a. venter der filmatiseringen af en dansk ungdomsroman, hvor en gruppe frustrerede unge forsøger at finde en mening med livet, men i stedet ender i en psykologisk magtkamp med hinanden.

Herudover er der hele to film, som tager os med på en rejse ind i et multivers, der vender op og ned på hovedpersonernes liv samt rykker grænserne for, hvad der egentlig kan lade sig gøre. 

LÆS OGSÅ: Events i maj: Kom til forpremiere på ventede storfilm og oplev elskede klassikere i biffen

Der er også årets mest ventede efterfølgere, som både tager os tilbage i tiden samt op i luften, hvor kun modet sætter grænser for, hvad du kan opnå.

Sådan gjorde vi: Kun film med over 50 stemmer er med på listen, så hvis den film, DU glæder dig mest til ikke er med blandt de fem titler, så giv den gerne en stemme på filmens profil.

Månedens 5 mest ventede film ifølge brugerne på kino.dk er som følger:

5. Everything Everywhere All at Once - premiere den 12. maj

Fantasy-filmen 'Everything Everywhere All at Once' handler om Evelyn Wang, som pludselig kastes ud i et eventyr, hvor hun skal redde verden fra undergang. Det kan hun kun ved at udforske andre universer, hvor hun forbindes med de alle de liv, hun kunne have levet.

Filmens hovedrolle spilles af Michelle Yeoh, som er kendt fra film som Tiger på spring, drage i skjul, Tomorrow Never Dies og Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Dertil ses også James Hong, Jenny Slate og Jamie Lee Curtis på rollelisten.

 

4. Intet - premiere den 19. maj

Det danske ungdomsdrama 'Intet' er baseret på Janne Tellers populære roman af samme navn. I filmen følger man en gruppe 8. klasses elever, hvor Pierre Anthon pludselig konstaterer, at han finder tilværelsen meningsløs og nu flytter op i et træ.

Hans udmelding skaber en eksistentiel krise blandt hans klassekammerater, der beslutter sig for at samle deres mest værdifulde ting, som skal overbevise Pierre om, at han skal komme ned fra træet. Det bliver dog starten på en farlig og foruroligende undersøgelse af, hvad der er meningsskabende i livet.

 

3. Downton Abbey: En ny æra - premiere den 19. maj

Efterfølgeren til den populære Downton Abbey lander endelig i biografen. Filmene bygger videre på historien fra den populære tv-serie af samme navn. I 'Downton Abbey: En ny æra' bliver Crawley-familien chokerede over enkegrevindens mystiske fortid, da hun arver en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt.

Herudover skal Downton Abbey benyttes som kulisse i en ny film. Da godset har brug for reparationer, takker familien således ja til tilbuddet om at filme på ejendommen. De film-skeptiske beboere drager nu til Sydfrankrig, mens de tilbageværende fra familien Crawley og deres tjenestefolk oplever filmmediets overgang til talefilm.

Filmens rolleliste består af skuespillere som Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Dominic West og Maggie Smith.

 

2. Doctor Strange in the Multiverse of Madness - premiere den 4. maj

Marvels 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' er den længe ventede efterfølger til Doctor Strange fra 2016. Filmen bygger videre på konceptet om multiverset, der spillede en central rolle i Spider-Man 3: No Way Home, som i denne film udvider grænserne, som aldrig set før.

Doctor Strange skal hjælpe en ung pige, der jagtes af en mystisk skabning på tværs af universer. Han må derfor hente hjælp fra bl.a. Scarlet Witch og troldmanden Wong til rejsen gennem multiverset, hvor han konfronteres med flere versioner af sig selv.

Filmen er instrueret af Sam Raimi, der har stået bag den oprindelige Spider-Man-trilogi samt Evil Dead-filmene, mens rollelisten består af bl.a. Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong og Chiwetel Ejiofor

 

1. Top Gun 2: Maverick - premiere den 26. maj

Maj måneds mest ventede film er efterfølgeren til den ikoniske 80'er-klassiker Top Gun. Tom Cruise genoptager sin rolle som piloten Pete "Maverick" Mitchell, som nu træner en række eliterekrutter i en tid, hvor der oftere og oftere bruges ubemandede droner.

Én af eliterekrutterne er søn af Mavericks tidligere partner Goose, der på tragisk vis mistede livet i den oprindelige film. Maverick tager nu den ellers modvillige Bradley under sine vinger, hvor gruppen nu lærer alt det, de normalt ikke må lære.  

Filmen er instrueret af Joseph Kosinski (Oblivion), mens rollelisten består af netop Tom Cruise samt Jennifer Connelly, Miles Teller, Jon Hamm og Ed Harris, mens selveste Val Kilmer vender tilbage som den legendariske Iceman.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg så den første ved premieren, for snart 36 år siden - og var lige fyldt 23 år selv.

Adrenalin-rush, testosteron - musikken. Alt spillede max.

For andre, måske ikke den store film - men jeg elsker den stadig uden forbehold for det den er.

Det ligner at man har ventet til at der var en historie at fortælle - og det hele ser rigtigt ud i forhold til originalen. Jeg har forventninger til den.

Laila Finderup

Af de fem, glæder jeg mig kun til Dr. Strange 2. Og det har jeg gjort siden den første kom ud.
Har ikke hørt om nr. 3-5, og tænker ikke jeg kommer til at se nr. 1 - er ikke særlig stor fan af Tom Cruise

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden