Ny Marilyn Monroe-film er så kontroversiel, at den får højeste censur

Instruktøren bag kalder den et mesterværk
Billede
(© Knock Knock / Black Bear Pictures)

Vi ved stadig meget lidt op det kommende drama Blonde. Filmen har Ana de Armas i hovedrollen som Marilyn Monroe, og er baseret på Joyce Carol Oates roman fra 2000, der fiktionaliserer flere virkelige hændelser fra Hollywood-ikonets liv.

Men vi har endnu ikke set nogle officielle fotos eller en trailer til Netflix-filmen.

Filmskaberen Andrew Dominik er dog meget selvsikker, når han udtaler sig om sin kommende Marilyn Monroe-fortælling:

- 'Blonde' er den bedste film i verden lige nu. 'Blonde' er en vinder (a knockout, red.). Det er et mesterværk.

Det fortæller han i et nyt interview med ScreenDaily, hvor instruktøren åbner op om sin nye film.

LÆS MERE: Fifty Shades-skuespiller skal spille mystisk Marvel-rolle

'Blonde' har været under udvikling siden 2010, og i 2016 købte Netflix ind på projektet. Den blev optaget i 2019, og den forventes at lande på streamingtjenesten i år - formentlig først efter en tur i biograferne.

Filmen har allerede været omgivet af flere kontroversielle rygter, bl.a. en scene, der bød på blodig menstruel oralsex. Det afviser instruktøren, der afslører, at filmen forventes at få en såkaldt NC-17 censur i USA - det som i gamle dage kaldtes en X-rating.

Selv kalder instruktøren censuren for "En omgang lort. Det er medierådet, som er politiske". Han mener, at det er pga. Marilyn Monroes status i USA og peger på HBO-serien 'Euphoria' som værende mere grafisk.

Dominik bekræfter dog, at en kontroversiel voldtægtsscene fra bogen vil være inkluderet i filmen. Men det er ikke noget, der som sådan gør filmskaberen utryg i forhold til modtagelsen af filmen:

- Det er kontroversielt, der er noget, som skal sluges. Det er en krævende film - det er, hvad det er, den siger, hvad den siger. Og hvis publikum ikke kan lide det, så er det fucking publikums problem. Det stiller ikke op til folketingsvalg.

LÆS MERE: Hvad er der sket med Matthew McConaughey?

Dominik, der tidligere har stået bag værker som The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford og Killing Them Softly, roser hovedrollen Ana de Amas:

- Den ene ting, som ingen kommer til at klage over, er Anas præstation. Jeg har arbejdet med en del skuespillere - den pige kan gøre alt. Hun har bare flere niveauer end alle andre (more speeds, red.)

Selv håber instruktøren på, at 'Blonde' får premiere til dette års Cannes Filmfestival i maj.