Cookie- og Privatlivspolitik
Mads Mikkelsen genforenes med stjerneinstruktør i ny dansk storfilm

Mads Mikkelsen genforenes med stjerneinstruktør i ny dansk storfilm

Det episke drama får premiere i 2023

Stem op!
35
Stem ned!
0
(reset)

Efter 10 år i udlandet vender Nikolaj Arcel tilbage til dansk film med filmen Kongens land, som har ingen ringere end Mads Mikkelsen i hovedrollen i selskab med Amanda Collin.

Mikkelsen og Arcel havde et yderst succesfuldt samarbejde med En kongelig affære, som bl.a. blev nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film.

Siden da har både Arcel og Mikkelsen været på et omfattende eventyr i USA, hvor Arcel har givet sig i kast med at instruere Stephen King-filmen The Dark Tower. Derudover har han skrevet manuskripterne til de fire første Afdeling Q-film.

Foto: Christopher Aoun

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen afslører: Derfor har mine Hollywood-roller altid noget galt med øjnene

Filmen fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre.

I 1755 er det Frederik 5's største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den stålsatte kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden.

Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Dertil forsøger den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel at tvinge Kahlen væk.

Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensens nye film fik vilde klapsalver… men andre udvandrede i afsky

Om filmen udtaler Nikolaj Arcel:

- Vi har med 'Kongens land' sat os for at skabe en nervepirrende og moderne storfilm, der omfavner mørket, humoren, afmagten, blodet, sveden og galskaben i historien, og som kommer helt tæt på hedens stædige pionerer og deres fjender.

Det historiske drama er baseret på bestselleren 'Kaptajnen og Ann Barbara' af Ida Jessen fra 2020, og optagelserne forventes at starte til efteråret, hvor de kommer til at finde sted i Jylland, Tyskland og Tjekkiet.

Den danske verdensstjerne Mads Mikkelsen, som lige nu kan opleves som Grindelwald i Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder, spiller filmens hovedrolle Ludvig Kahlen.

Mikkelsen glæder sig til at komme i gang med filmen, og han har kun ros til overs for projektet: 

Han [Arcel] har en formidabel vision for filmen, og han og Anders Thomas har skrevet et vildt manuskript. Det har en brutalitet og ømhed, som jeg blev meget bevæget af, da jeg læste det.

- Vi dramatiserer et vigtigt og fascinerende kapitel i Danmarkshistorien med nogle tematikker, der trækker klare tråde til vor tid, fortsætter Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen kalder Harrison Ford for et "monster" og siger, at 'Indy 5' føles som de originale

Mikkelsen får selskab af Amanda Collin i rollen som Ann Barbara. Collin er kendt fra En Frygtelig Kvinde og Undtagelsen samt Ridley Scott-serien Raised by Wolves.

Nikolaj Arcel har skrevet manuskriptet i i samarbejde med Anders Thomas Jensen, der både har instrueret og skrevet bl.a. Blinkende lygter, Adams æbler og Retfærdighedens ryttere. Jensen har herudover også skrevet manuskriptet bag flere anmelderroste danske dramaer som Susanne Bier-filmene Brødre og Hævnen.

Det er forfatter-duoens første samarbejde, men der er mere i vente, da de også sammen skriver det amerikanske remake af 'Retfærdighedens Ryttere' samt en større international tv-serie. 

'Kongens land' forventes at få premiere i efteråret 2023.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.