Cookie- og Privatlivspolitik
Holy fuck! De 5 mest kontroversielle film nogensinde

Holy fuck! De 5 mest kontroversielle film nogensinde

Så kan du godt finde brækspanden frem

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

I denne artikel kigger vi på grænsesøgende og grænseoverskridende titler gennem tiden og udpeger således fem af de mest kontroversielle.

Herunder således 5 af de mest kontroversielle film nogensinde listet i kronologisk rækkefølge: 

The Devils (1971)
Ken Russells provokerende mesterstykke 'The Devils' udspiller sig i det 17. århundredes Frankrig, hvor fader Urbain Grandier forsøger at beskytte byen Loudun mod den korrupte kardinal Richelieus. Det hele stikker dog helt af, da han bliver anklaget for hekseri af en seksuelt undertrykt nonne.

Filmen er delvist en filmatisering af bogen 'The Devils of Loudun' fra 1952 af Aldous Huxley samt stykket 'The Devils' fra 1960, der ligeledes er baseret på Huxleys bog. United Artists gav oprindeligt idéen til Russell, men de afslog dog filmen efter at have læst det færdige manuskript, som de mente var alt for kontroversielt.

Filmen endte da også med at byde på en udpenslet kombination af vold, sex og religion, hvilket faldt censorerne for brystet og modtog således en hård X rating i både England og USA, mens den blev bandlyst i adskillige lande samt klippet kraftigt ned i andre.

 Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)
En af de titler, der altid synes at indfinde sig på lister over de mest kontroversielle film nogensinde, er Pier Paolo Pasolinis grænseoverskridende 'Salò, or the 120 Days of Sodom', der er løst baseret på bogen 'Les 120 Journées de Sodome ou l'école du libertinage' af Marquis de Sade fra 1785.

Filmen udspiller sig i Italien under 2. verdenskrig, hvor fire rige og korrupte libertinere samler en gruppe unge drenge og piger, som de udsætter for brutal fysisk vold samt mental og sadistisk seksuel tortur i 120 dage.

'Salò' havde sin premiere i Paris i 1975, hvorefter den havde en kort tur i biograferne i Italien. Grundet filmens vold, tortur og seksuel udnyttelse samt mord, var filmen selv sagt kontroversiel, hvor den efter sin premiere har været forbudt i flere lande. Filmen har dog også sin del af beundrere, også den dag i dag.

 

Cannibal Holocaust (1980)
Ruggero Deodatos berygtede kannibal-gnasker har ikke fået sit ulækre rygte for ingenting. For da et amerikansk dokumentarhold i filmen støder på en gruppe kannibaler langt i Amazon-junglens dyb, bliver det starten på et blodigt, klamt og ikke mindst ulækkert møde.

Det betyder alt fra en mudderindsmurt voldtægt til en spiddet kvinde på en pæl fra bagdelen og hele vejen ud igennem munden samt parteringen af en stor skildpadde, så de blævrende indvolde skvulper ud på jorden. Det og flere ulækre scener. Gisp!

'Cannibal Holocaust' - på dansk 'Kannibalmassakren' - er stadig bandlyst i flere lande. Ved filmens udgivelse troede nogen desuden, at mordene i filmen var ægte, hvorfor instruktøren blev sagsøgt og måtte bevise sin uskyld.

 The Human Centipede (First Sequence) (2009)
Selvom man ikke har set denne i særdeleshed ulækre film, har man måske nok hørt om den. Det takket være filmens ganske simple og meget uappetitlige præmis. Den går i alt sin enkelthed ud på, at en vanvittig videnskabsmand vil lave sit eget menneskelig tusindben.

Selvom her ganske vist ikke er tale om 1.000 ben, men blot seks - og altså tre menneskelige ofre - betyder det ikke, at filmen er mindre ulækker. For de tre stakler syes nemlig sammen fra bagdel til mund, hvilket bl.a. betyder afføring fra den enes ende til den bagvedståendes mund. Så klamt! Det samme kan siges om de to efterfølgere.

 

A Serbian Film (2010)
Bare beskrivelsen af denne meget ubehagelige serbiske film er i sig selv nok til at få det til at vende sig ubehageligt i maven på en. Man følger i filmen pornoskuespilleren Milos, der pga. økonomiske problemer siger ja til at deltage i en mystisk "kunstfilm", som han ikke ved, hvad går ud på.

Herfra diskes der op med den ene groteske og deprimerende scene efter den anden, hvor alt fra snuff til pædofili og nekrofili samt tortur er i spil. En af filmens absolut mest ubehagelige scener byder på den umenneskelige voldtægt af en nyfødt baby. Ganske enkelt alt, alt for meget.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

1 uge siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden