Cookie- og Privatlivspolitik
Her er Christopher Nolans vanvittigt lange rolleliste til hans næste storfilm

Her er Christopher Nolans vanvittigt lange rolleliste til hans næste storfilm

Se de mange imponerende skuespillere til 'Oppenheimer'

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Artiklen blev første gang udgivet den 25. februar 2022, men grundet nye skuespillere på rollelisten, genudgiver vi artiklen løbende. Se de nyeste skuespillere nederst i artiklen.

Christopher Nolan
 - manden bag Tenet, Inception og The Dark Knight-trilogien - vender tilbage i 2023 med 2. verdenskrigsfilmen Oppenheimer.

Filmen er en biopic om den amerikanske forsker J. Robert Oppenheimer og hans rolle i udviklingen af atombomben.

Her er tale om en filmatisering af den Pulitzer-vindende bog 'American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer' af Martin Sherwin og Kai Bird.

Som altid med Nolans film er rollelisten også denne gang pakket med store stjerner og de sædvanlige gengangere. Her er, hvad vi ved om rollelisten og deres karakterer (indtil videre):
 

 

Cillian Murphy som J. Robert Oppenheimer

Titelrollen som Oppenheimer spilles af 'Peaky Blinders'-stjernen Cillian Murphy. Oppenheimer var den ledende forsker på Manhattan-projektet, som stod bag udviklingen af atombomben i USA. I 1954 blev han anklaget for at være kommunist på grund af sin tilknytning til forskellige folk og organisationer, som var en del af Kommunist Partiet. Den banebrydende forsker blev nomineret til Nobels fysikpris tre gange i løbet af sin levetid.

Den irske skuespiller Cillian Murphy har medvirket i film som 28 Days Later, Red Eye og Girl with a Pearl Earring. Derudover er han kendt for rollen som Thomas Shelby i serien 'Peaky Blinders' samt sit langvarige samarbejde med Nolan, hvor han har medvirket i både The Dark Knight-trilogien, Inception og Dunkirk.

LÆS OGSÅ: Se det første foto af Robert Downey Jr. i Christopher Nolans næste storfilm

Emily Blunt som Katherine Oppenheimer

Emily Blunt genforenes med sin A Quiet Place 2-medspiller, Cillian Murphy. Denne gang dog som mand og kone. Blunt spiller nemlig Katherine Oppenheimer, som var både aktivist og forsker samt et af de mange led mellem Oppenheimer og det Kommunistiske Parti.

Emily Blunt fik sit store gennembrud i The Devil Wears Prada. Sidenhen har hun medvirket i film som Edge of Tomorrow, Sicario, Kvinden i toget, A Quiet Place og Mary Poppins vender tilbageBlunt har været nomineret til tre Baftas, vundet en Golden Globe og været nomineret yderligere fem gange.

Florence Pugh som Jean Tatlock

Jean Tatlock var en amerikansk psykiater, som havde en mangeårig affære med Oppenheimer. Tatlock var ligeledes medlem af det Kommunistiske Parti i USA.

Florence Pugh fik sit store gennembrud i 2019 med filmene Midsommar og Little Women. Hun modtog desuden en Oscar-nominering for sin portrættering af Amy March i sidstnævnte film. Siden er hun også blevet en del af Marvel-universet med karakteren Yelena Belova som er med i både Black Widow og serien 'Hawkeye'.

Robert Downey Jr. som Lewis Strauss

Lewis Strauss var en amerikansk forretningsmand, filantrop og flådeofficer. Strauss og Oppenheimer befandt sig på hver sin side af debatten om atombombens udvikling og begge har været formand for United States Atomic Energy Commission med en lang karriere bag sig af både op- og nedture. 

Robert Downey Jr. er bl.a. kendt fra Natural Born Killers, Zodiac, Tropic Thunder, Sherlock Holmes og selvfølgelig Iron Man.

Matt Damon som Lt. Gen. Leslie Groves

Groves var den militære leder på Manhattan-projektet. Groves spilles af Matt Damon, som har været en fast del af Hollywoods elite igennem flere årtier. Han er kendt for film som The Talented Mr. Ripley, The Departed og The Martian, dertil var han med i Nolan-filmen InterstellarDerudover vandt Damon sammen med Ben Affleck en Oscar for bedste manuskript i 1997 for Good Will Hunting, som han også spillede hovedrollen i.

Kenneth Branagh (ukendt rolle)

Det nyeste skud på stammen er Kenneth Branagh, der tidligere har arbejdet sammen med Nolan på både Dunkirk og Tenet. Hvem Branagh skal spille er endnu uvist, men man kunne fristes til at tro, at han skal portrættere Franklin D. Roosevelt, som var præsident under Manhattan-projektet.

Branagh har en lang og succesfuld karriere bag sig med film som Henry V og Stor ståhej for ingenting (begge instrueret af Branagh selv) samt Harry Potter-filmene. Branagh har syv Oscar-nomineringer bag sig, deriblandt tre for sit nye selvbiografiske drama Belfast.

Rami Malek (endnu ukendt rolle)

Det formodes, at Rami Malek skal spille en forsker, men helt præcist hvem, vides endnu ikke. Malek fik sit gennembrud med serien 'Mr. Robot' og har siden gjort sig bemærket i film som Papillon, James Bond-filmen No Time to Die og selvfølgelig som Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody, der indbragte ham en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.

LÆS OGSÅ: Den nye 'Memento'? Liam Neeson er lejemorder med hukommelsestab i ny thriller

 

Josh Hartnett som Ernest Lawrence

Ernest Lawrence var en amerikansk atom-forsker, som også var en del af Manhattan-projektet. Lawrence vandt i 1939 Nobels fysikpris for sin opfindelse af cyklotron, som er en type partikelaccelerator.

Lawrence portrætteres af Josh Hartnett, som de sidste mange år har holdt lav profil og med roller i hovedsageligt mindre indiefilm. Han vender dog nu stærkt tilbage med flere spændende projekter i sigte. Hans karriere har budt på flere store titler som Pearl Harbor, Black Hawk Down, Sin City og den nye actionfilm Wrath of Man.   

Michael Angarano som Robert Serbers

Robert Serber var en amerikansk forsker, som blev kaldt den intellektuelle del af Manhattan-projektet. Serber spilles af Michael Angarano som trods sin unge alder har en lang karriere bag sig med film og serier som Almost Famous, '24 Timer', 'Will & Grace' og 'This is Us'.

Matthew Modine (endnu ukendt rolle)

Matthew Modine - som senest var aktuel med 'Stranger Things' - har også en rolle i Nolans næste storfilm. Hvad rollen går ud på er endnu uvist. Modine er kendt fra flere storfilm, deriblandt Full Metal Jacket, Any Given Sunday, Sicario 2: Soldado og Nolans The Dark Knight Rises.

David Krumholtz (endnu ukendt rolle)

Den garvede skuespiller David Krumholtz gør sit film-comeback med en endnu ukendt rolle i den stjernespækkede biopic. Krumholtz fik sit gennembrud i teen-klassikeren 10 Things I Hate About You og har siden gjort sig bemærket i serier som 'Numbers', 'The Deuce' og 'The Good Wife'. Krumholtz' rolle i den episke film er ligeledes ukendt.

Dane DeHaan 
(endnu ukendt rolle)

Dane DeHaan er kendt fra bl.a. Chronicle, Lawless, The Amazing Spider-Man 2 og Tulipanfeber. Senere i år er DeHaan aktuel i HBO Max-serien 'The Staircase'. Det vides endnu ikke hvilken rolle, han kommer til at spille i 'Oppenheimer'.

Benny Safdie som Edward Teller

Edward Teller var en ungarsk forsker, som var med til at udvikle den første hydrogenbombe. I rollen som Teller ses Benny Safdie, der har gjort sig bemærket som både skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han været med i film som Pieces of a Woman samt den kommende film Licorice Pizza og serien 'Obi-Wan Kenobi'. Som instruktør har Safdie bl.a. stået bag den succesfulde Uncut Gems.

Dylan Arnold som Frank Oppenheimer

Frank Oppenheimer, J. Robert Oppenheimers lillebror, var partikelfysiker og ligeledes en del af Manhattan-projektet. Ligesom storebror havde Oppenheimer tilknytning til det Kommunistiske Parti i USA. Dylan Arnold, som påtager sig rollen som Frank Oppenheimer, er en up and coming-skuespiller, som har gjort sig bemærket i serien 'You' samt filmen Halloween Kills.

LÆS OGSÅ: Se det første stilede billede fra Christopher Nolans nye storfilm

 

Jack Quaid (endnu ukendt rolle)

Up-and-coming-skuespilleren Jack Quaid - søn af Meg Ryan og Dennis Quaid - har også en endnu ukendt rolle i Oppenheimer-filmen. Quaid er hidtil mest kendt fra serie-verdenen med 'Vinyl' og 'The Boys' samt animationsserien 'Star Trek: Lower Deck'. Jack Quaid var senest aktuel i Scream 5.

Alden Ehrenreich (endnu ukendt rolle)

Den unge skuespiller Alden Ehrenreich har allerede et imponerende CV bag sig, som nu også tæller en Nolan-film. Han har bl.a. spillet med i Stoker, Hil, Cæsar! og Solo: A Star Wars Story. Hans rolle i filmen er endnu ukendt.

Olli Haaskivi (endnu ukendt rolle)

Sidst men ikke mindst finder man Olli Haaskivi, hvis rolle vi heller ikke ved noget om endnu. Haaskivi har været med i flere serier, bl.a. 'The Sinner', 'The Deuce' og den kommende 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty'.

Gary Oldman (ukendt rolle)

En af de største nye stjerner på rollelisten er ingen ringere end Gary Oldman. Oldman har tidligere arbejdet med Nolan på The Dark Knight-trilogien, hvor han spillede kommissær Jim Gordon. Hans rolle i filmen er endnu ukendt, men han kommer formentlig til at spille en af de mere prominente figurer fra den tid. Et bud kunne være fysikeren Albert Einstein.

Oldman har en lang og prominent karriere bag sig med film som bl.a. Léon, Det femte element og Harry Potter-filmene. Den garvede skuespiller har dertil været Oscar-nomineret for Tinker Tailor Soldier Spy og Mank, mens han i 2018 vandt en Oscar i kategorien Bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som Winston Churchill i Darkest Hour.

Casey Affleck (ukendt rolle)

Casey Affleck er også at finde i den voksende gruppe af store navne. Affleck har arbejdet sammen med Nolan én gang tidligere, i Interstellar. Der er endnu ikke frigivet nogen detaljer om hans rolle. Affleck har tidligere været med i film som Gone Baby Gone, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford samt Manchester by the Sea, hvor han vandt Oscaren for Bedste mandlige hovedrolle. 

Gustaf Skarsgård som Hans Bethe

Gustaf Skarsgård
, der er kendt fra serierne 'Vikings' og 'Westworld', skal spille den tysk-amerikanske atomfysiker Hans Bethe. Bethe var, ligesom flere af de andre karakterer fra filmen, en del af det hold, der var med til at udvikle den første atombombe.

Josh Peck som Kenneth Bainbridge

Josh Peck
er et forholdsvist ubeskrevet blad indenfor filmverdenen. Han har dog været med i en del serier, bl.a. 'How I Met Your Father'. Peck skal spille den amerikanske fysiker Kenneth Bainbridge, som var en del af det hold, der bl.a. afprøvede atombomber.

LÆS OGSÅ: Hovedrollen i Nolans nye krigsfilm: "Jeg var chokeret"

Alex Wolff (ukendt rolle)

Det unge stjerneskud Alex Wolff er også at finde på rollelisten til 'Oppenheimer'. Wolff er bl.a. kendt fra film som det overnaturlige gys HereditaryPig med Nicolas Cage og M. Night Shyamalans Old.

Tony Goldwyn (ukendt rolle)

Den garvede skuespiller Tony Goldwyn har tilsluttet sig det omfattende cast, men hans rolle er endnu ukendt. Goldwyn har en lang karriere bag sig med film som The Last Samurai, Divergent og King Richard

James Remar som Henry Stimson

Også James Remar er blevet en del af castet. Remar er kendt fra bl.a. Django Unchained samt serierne 'Sex and the City' og 'Dexter'. Han kommer til at spille den republikanske politiker Henry Stimson, som var Secretary of War under 2. verdenskrig.

Scott Grimes (ukendt rolle)

Scott Grimes er også på rollelisten, dog i en endnu ukendt rolle. Grimes har været skuespiller sine barnsben og medvirket i film som gyserkomedien 'Critters' og Robin Hood samt serierne 'ER' og 'American Dad'.


Jason Clarke (ukendt rolle)

Jason Clarke kunne senest opleves i HBO Max-serien 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty'. Han har desuden medvirket i film som Zero Dark Thirty, Dawn of the Planet of the Apes og The Devil all the Time. Hans rolle i 'Oppenheimer' er endnu ukendt.

Olivia Thirlby (ukendt rolle)

Olivia Thirlbys
karriere har budt på en blanding af både film og serier, så som Juno, Dredd og The Darkest Hour, der havde Gary Oldman i hovedrollen. Thirlbys rolle er endnu ukendt.

David Dastmalchian (ukendt rolle)

David Dastmalchian spillede den mindeværdige Thomas Schiff, der blev udnyttet af Jokeren i 'The Dark Knight'. Siden har han medvirket i film som Blade Runner 2049, Bird Box og Dune

Christopher Nolans 'Oppenheimer' er den første film fra auteurens hånd, siden han brød med Warner Bros. Filmen bliver nu distribueret gennem Universal Pictures, som ikke bare giver filmen en 100 dages biografvindue, men også en seks ugers blackout-periode, hvor ingen andre Universal-film må få premiere.

'Oppenheimer' forventes at få premiere 21. juli 2023.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

1 uge siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden