Det her lyder vildt: Ny Marilyn Monroe-film er som en datter af 'Citizen Kane' og 'Raging Bull'

Dramaet 'Blonde' er historien om verdens mest eftertragtede kvinde
Billede
(© Knock Knock / Black Bear Pictures ©)

Den meget omtalte Netflix-film Blonde er en fiktionaliseret fortælling om Hollywood-ikonet Marilyn Monroe, som fortælles gennem hendes indre tanker og følelser.

Ana De Armas, der senest var aktuel i Deep Water med Ben Affleck og med Bond-filmen No Time to Die, har fået rollen som den blonde skuespillerinde, der som bekendt også bærer på en tragisk historie.

Bag filmen står instruktøren Andrew Dominik, som også har instrueret The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford og Killing Them Softly - begge med Brad Pitt.

LÆS OGSÅ: Ny Marilyn Monroe-film er så kontroversiel, at den får højeste censur

I et interview med Collider sætter Dominik følgende ord på filmen:

- 'Blonde' er en film til alle de uelskede børn i verden. Det er som, hvis Citizen Kane og Raging Bull har fået en lille datter.

Det er ikke så lidt af en sammenligning, da begge film vidt og bredt betragtes som mesterværker. Dominik fortæller videre:

- Hele idéen med 'Blonde' var at skildre et barndomsdrama, og så vise den måde det drama bliver til et offentligt og et privat 'jeg', når man bliver voksen. Samt hvordan voksne ser verden igennem linsen af deres barndomsdrama.

- Det er lidt historien om en person, hvis rationelle billede af verden bliver overvældet af hendes underbevidsthed, og det vises igennem Marilyn Monroes ikonografi.

LÆS OGSÅ: Events i maj: Kom til forpremiere på ventede storfilm og oplev elskede klassikere i biffen

Filmen er instruktørens hjertebarn, som han har arbejdet på siden 2008, hvor det første udkast af manuskriptet allerede lå klar.

'Blonde' er baseret på bogen af samme navn af Joyce Carol Oates. Forfatteren har allerede set et udkast til den færdige film, som hun kalder:

- Forbløffende, fantastisk og meget foruroligende. Det er en udpræget feministisk fortolkning, og jeg er ikke sikker på, at nogen anden mandlig instruktør nogensinde har formået noget som dette.

Rollelisten er fyldt med stjerner, bl.a. Adrien Brody som Arthur Miller, mens Bobby Cannavale portrætterer Joe DiMaggio, videre til navne som Sara Paxton, Garret Dillahunt og Julianne Nicholson.

'Blonde' har biografpremiere på Netflix senere på året.