Svensk stjerne blev fravalgt til Hollywood-roller, fordi han var for sexet

Skuespilleren endte på en "lækker-liste"
The Legend of Tarzan
(© Warner Bros.)

Den svenske stjerneskuespiller Alexander Skarsgård er denne uge biografaktuel med vikingefilmen The Northman, hvor hovedrolleindehaverens imponerende fysisk i filmen allerede har fået stor omtale.

Men det har ikke altid været en fordel for Skarsgård at være høj, blond og attraktiv. Det fortæller han nu i et interview med The Sunday Times.

Ifølge skuespilleren har den store fokus på hans udseende nemlig haft en negativ effekt på hvilke rolle, han har fået tilbudt:

- Da jeg startede i Sverige, var der noget med at være høj og blond. Men de fleste mennesker her [i Hollywood, red.] er høje og blonde. Stadig, efter mit første job, kom jeg på en dum "sexy hunky lækker-liste", og så tog folk mig ikke seriøst.

- Hvis du vil spille karakterer med dybde, men du er blevet stemplet som "en fyr, der tager sin trøje af", kommer du ikke til at få dem.
 
Skarsgård fik sit internationale gennembrud i HBO-serien 'True Blood', hvor han spillede vampyr. Efterfølgende har svenskeren især opnået anerkendelse for sine roller i Big Little Lies og genindspilningen af Tarzan.