Cookie- og Privatlivspolitik
'Speak No Evil' droppede vanvittig slutning: Massehenrettelser, voldtægt og boltpistoler

'Speak No Evil' droppede vanvittig slutning: Massehenrettelser, voldtægt og boltpistoler

Spoiler-snak med manden bag "Danmarks mest ubehagelige film"

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers for 'Speak No Evil'. Så se filmen først - og læs derefter vores artikel.

En af årets mest omtalte danske film er uden tvivl Christian Tafdrups biografaktuelle gyserfilm Speak No Evil, som har fået kraftige reaktioner fra både biografgængere og anmeldere.

'Speak No Evil' handler om en dansk familie, der møder en hollandsk familie på en ferie i Toscana. Familierne kommer godt ud af det med hinanden, og da den hollandske familie inviterer danskerne på weekend, tager de gladeligt afsted. Der venter dem dog en intens, grænseoverskridende og ubehagelig weekend, som får uigenkaldelige konsekvenser.

I anledning af Tafdrups nye film, har han været i den varme biografstol i vores filmpodcast, hvor han bl.a. fortæller om dansk gys, parforhold satire, reaktioner i udlandet og selvfølgelig hans møde med The Batman-stjernen Robert Pattinson.

LÆS OGSÅ: Manden bag Danmarks mest ubehagelige film: ”Jeg vil give publikum en kniv i hjertet”

I podcasten fortæller Tafdrup også om den oprindelige slutning til 'Speak No Evil', som både havde ledt filmens fortælling i en helt anden retning, og om muligt havde tilføjet endnu flere ubehagelige og grafiske elementer til den ubehagelige finale.

Slutningen på filmen var op og vende helt indtil en uge før det endelig manuskript skulle være klar. Om den alternative slutning fortæller instruktøren:

- Der var det faktisk en hel by i Holland, som inviterede par fra forskellige steder i verden ned til dem den samme weekend, og så endte filmen i sådan en massehenrettelse med over 30 mennesker, med kvinder der blev voldtaget, mænd der blev brændt, og nogle blev skudt med bolt-pistoler.

LÆS OGSÅ: Robert Pattinson elsker ny dansk gyser – skal mødes med instruktøren

- Og da vi nåede frem til en produktionsplan, kunne vi se, at det kunne jo ikke lade sig gøre. Og så blev det også en film om en sekt, hvor man havde brug for en forklaring på, hvorfor de onde mennesker gør det her, og det var det sidste jeg ville.

- Så vi fjernede ligesom alt det der, og sagde at det kun er det danske par der oplever det, og så er det hollandske par et billede på ondskab. Det er noget vi ikke kan forklare.

- Det handler om danskernes reaktioner eller manglende reaktioner på mødet med ondskaben. Hvis vi havde gjort det andet ville det blive meget sådan gyseramerikansk b-film. Hvor det her er blevet lidt mere sådan sofistikeret.

- Det tog lang tid at balancere det her gyserplot, og så have tid til at det andet som vi elsker. Så alle de der menneskelige opførsler, eller alle de dumme akavede situationer, det skulle ligesom balanceres ordentligt. Og vi er ikke så stærke i det der gyserplot, som andre ville være.  

Du kan høre mere om den brutale slutning i vores podcast, hvor vi også taler om tunge-scenen og steningen – og se 'Speak No Evil' i biografen nu.

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify

I Apple podcast

Hos Libsyn

På Podimo

Google podcast

Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.