Marvel-stjerne springer ud som instruktør... og 7 andre nye film fra Tyskland

Tyske Filmdage 2022 i København, Aarhus og Odense
Billede
(© Nebenan / Amusement Park Films)

Biograferne Grand Teatret i København, Øst for Paradis i Aarhus og Cafe Biografen Odense viser fra den 24.-27. april en række nye, tyske film til den årligt tilbagevendende begivenhed Tyske Filmdage.

Det bliver Daniel Brühls instruktørdebut Nebenan (Next Door), som åbner festen - med instruktøren selv i hovedrollen overfor Peter Kurth, som man vil huske som den ikke altid lige gode chefkommissær Bruno Wolter i serien 'Babylon Berlin'. Brühl er udover et utal af roller i tyske film kendt for sin optræden som Marvel-skurk i bl.a. 'Captain America: Civil War'.

LÆS OGSÅ: Franske Film Mandage 2022

'Der Untergang'-instruktøren Oliver Hirschbiegel står bag dokumentarfilmen Der Maler om den ret så vilde maler Albert Oehlen og de kreative processer. Filmen er blandt de otte film, som ikke får regulær dansk biografpremiere, så her er chancen for at se den.

De to forpremierer, der afvikles, er på filmene På nært hold, der er i kategori med Oscar-vinderen 'De andres liv', og Grosse Freiheit om homoseksuelle mænd i efterkrigstidens fænglser.

Nu skriver vi godt nok, at der er syv andre nye tyske film på programmet, men den ene af dem er faktisk temmelig gammel. Der er nemlig tale om den danske mesterinstruktør Carl Th. Dreyers tyske film Mikaël fra 1924. Denne film lukker Tyske Filmdage i København.

 

Tyske Filmdage 2022


SØNDAG 24. APRIL

kl. 19.15: Nebenan (Next Door)


MANDAG 25. APRIL

kl. 16.40: Nebenan (Next Door)

kl. 18.30: På nært hold (Nahschuss)

kl. 21.30: Grosse Freiheit


TIRSDAG 26. APRIL

kl. 17.00: Der Maler (The Painter)

kl. 19.30: Lieber Thomas (Dear Thomas)


ONSDAG 27. APRIL

kl. 16.40: AEIOU - Das schnelle Alphabet der Liebe

kl. 19.00: Mikaël

kl. 21.00: Mein Sohn (My Son)