Cookie- og Privatlivspolitik
Den japanske Oscar-vinder 'Drive My Car' er en gribende film om livets store temaer

Den japanske Oscar-vinder 'Drive My Car' er en gribende film om livets store temaer

Oplev dramaet i biografen (sponsoreret)

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

I denne uge har det prisvindende japanske drama Drive My Car biografpremiere.

Den Oscar-vindende film følger teaterinstruktøren og skuespilleren Yûsuke Kafuku, hvis verden pludseligt bliver vendt på hovedet. Nu må han gentænke sit liv, der er kommet til at stå i skyggen af den nylige tragedie.

'Drive My Car' behandler med tænksom nerve temaer som sorg, savn, kærlighed, venskab og kunst.

Find dine billetter til 'Drive My Car' her: 

 

Baseret på en novelle af en af Japans største forfattere

'Drive My Car' bygger på en novelle af den verdenskendte Haruki Murakami. Den 73-årige forfatter dyrker i sine historier temaer som kærlighed, tab, seksuel identitet og frelse, hvilket også er elementer, som indgår i 'Drive My Car'.

Murakamis historier har også tidligere været grundlag for film, bl.a. den kritikerroste thriller 'Burning' og det romantiske drama 'Norwegian Wood'.

'Drive My Car' er følsomt instrueret af Ryûsuke Hamaguchi, der senest var biografaktuel med antologifilmen 'Japanske fortællinger' fra sidste år.Tankevækkende film i tragediens efterdønninger

'Drive My Car' følger teaterinstruktøren Yûsuke, der lever i et komplekst og modsætningsfyldt forhold med sin hustru gennem 20 år, manuskriptforfatteren Oto.

Parret skaber i deres mest passionerede øjeblikke store fortællinger sammen, mens de udveksler både dybe tanker og deres inderste følelser.

I deres gamle, røde Saab kører de ture, der ikke blot får dem fra et sted til et andet. I bilens indre opstår nemlig et intimt rum, hvor bl.a. håb og drømme får liv, mens bilen bevæger sig roligt gennem det japanske landskab.

Yûsuke konfronteres dog pludseligt en dag med en hård virkelighed, der sender hans liv ud af kurs. Han må nu forsøge at genfinde både fodfæste og en vej tilbage til livet, hvor han bl.a. gennem sit kunstneriske virke bearbejder sorgen og savnet.

Mødet med den ordknappe chauffør Misaki, bliver starten på et uforudset venskab, hvor de to fortabte sjæle sætter ord på fortidens traumer, som de begge har med i bagagen, når den røde bil kører afsted.En eftertænksom og poetisk fortalt prisvinder

'Drive My Car' er en film, der tør at tage sig god tid til at fortælle sin nuancerede historie, hvor de ovennævnte temaer får et dybere liv i samspil med de interessante karakterer, vi møder.

Ikke mindst netop Yûsuke, der gennem Hidetoshi Nishijimas fåmælte portræt giver komplekst liv til de svære følelser, mens Tôko Miura som chaufføren fint komplimenterer sin passagers afdæmpede væsen.

'Drive My Car' har modtaget et hav af priser, herunder hele tre priser på filmfestivalen i Cannes for bl.a. Bedste manuskript samt prisen for Bedste internationale film ved både årets Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-uddeling.

'Drive My Car' har biografpremiere den 31. marts.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.